Jostain kumman syystä taasen oli jääkaappiin kertynyt sitruuna-pippuriruokakermapurkkeja, joten käytettävähän niitä oli...
Alkujaan oli tarkoitus tehdä miehille Olivian broileria, mutta tästä tulikin sen ja tämän ruoan risteytys.
Sitruuna - pippuribroileri uunissa kypsentäen (porkkanalisällä)
1 iso pakkausta = 720 g broilerin ohut fileeleikkeitä tms luutonta broilerin maustamatonta lihaa
öljyä lihojen ruskistamiseen
mausteita; suolaa kurkumaa, currya, sitruunapippuria
2 valkosipulin kynttä
loraus hunajaa
1 pieni prk ananaspaloja + loraus lientä
1 pieni prk kokonaisia herkkusieniä valutettuna
1 pieni pss baby porkkanoita (pakaste)
2,5 dl prk sitruuna-pippuri ruokakermaa (valion)
2 dl maustamatonta ruokakermaa + tilkkanen vettä purkin huuhteluun
vaaleaa Maizenasuurustetta
Leikkaa lihoja halutessasi pienemmiksi....minä puolitin fileeleikkeet. Ruskista lihat pannulla ja laita uunivuokaan. Ripottele mausteita päälle.TAI lado raakat lihat vieriviereen öljyttyyn uunivuokaan, ripottele mausteet pintaan ja ruskista lihat 225 asteisessa uunissa.
Kuumenna kermat pannulla kiehuvaksi. Lisää mausteita, ananas, sienet, porkkanat ja suuruste. Kiehauta seos ja tarkista makua. Kaada seos ruskistettujen lihojen päälle. Kypsennä ruoka 175 - 200 asteisessa uunissa kunnes kypsää.... uunin lämpötilasta /l ihapalojen pulleudesta riippuen aikaa menee tämän kokoisella vuolla 30-40 min.
Aika keltavoittoista ruokaa. Ruoan maku jakaa varmasti mielipiteitä, vaikka taasen laimensinkin sitruuna-pippuriruokakerman makua maustamattomalla kermalla ja suurusteella.
Kommentit