CIMG9352.jpg

Kinderpiirakkaa tulee tehtyä aika usien, vaikka se makeaa onkin, mutta jostain kumman syystä se perinteinen versio ei ole tietänsä blogiini aikaisemmin löytänyt. Minulla on Hannan keittiössä- blogista vuonna 2011 otettu ohje käytössä. Muuten en ole sitä vuosien aikana muokannut, mutta päälle tulevaa suklaata laitan vähän enemmän mitä alkuperäisessä ohjeessa 200 g -> 250 g

Kinderpiirakka   

(ohje on sopiva 50 cm uunin pellille -> pellin koko 34 x37 cm)

6 dl sokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl vaniljasokeria

4 tl leivinjauhetta

(nykyisin lisään taikinaan ripsauksen suolaa, korostaa muita makuja)

6 rkl tummaa kaakaojauhetta (siivilöi)

3 dl kiehuvaa vettä

300 g voita

4 munaa

Voikreemi:

150 g voita

5 dl tomusokeria (siivilöi)

4 tl vaniljasokeria

2 keltuaista

Kuorrutus:

noin 250  g tummaa suklaata sulatettuna

Pinnalle koristeeksi   strösseleitä tai nomparelleja tms jos haluaa pintaa vielä koristella

Sekoita pohjan kuivat ainekset keskenään, lisää kiehuva vesi ja sulatettu rasva jauhoseokseen ja sekoita tasaiseksi esim. pallovatkaimella. Lisää kananmunat ja sekoita sen verran että taikina on tasaista. Huom. taikina on löysää....ja sen pitää sellaista ollakkin. Paista pohja uunipellillä leivinpaperin päällä n. 200 asteisessa uunissa keskitasossa 25-30min. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi. Minulla pohja paistui 23 min ja oli just passeli. Jäähdytä piirakkapohja ihan kylmäksi.

Valmista väliin tuleva kreemi eli rasvavaahto. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi, lisää joukkoon keltuaiset ja vatkaa vielä hetki. Levitä pehmeä rasvavaahto jäähtyneen pohjalevyn päälle tasaiseksi kerrokseksi ja laita piirakka hetkiseksi esim. pakastimeen, jotta rasvakreemi jähmettyy, vaan ei jäädy.

Sulata suklaa ( minä sulatan pienet määrät mikrossa ja isommat ihan sellaisenaan kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, vaan voiphan sitä vesihaudettakin käyttää, jos siitä tavasta tykkää enemmän). Jäähdytä suklaa ihan vähän haaleaksi ja levitä nopsaan piirakan päälle....liian kuumana suklaata ei kaanata kreemin päälle laittaa, sillä rreemi rupeaa sulamaan. Rivakkana saa suklaan levityksessä olla, ettei se ennätä jähmettyä liikaa. Ripottele heti koristeet pintaan. Anna piirakan pinnan jähmettyä ihan rauhassa ja leikkaa sitten halutun kokoisiksi paloiksi.

CIMG9360.jpg

Kinderpiirakka muistuttaa kovin Luxuspiirakkaa. Kinderpiirakan pohjasta tykkään vähän enemmän ja luxuspiirakan kuorrutus on taasen enemmän omaan makuuni (kun suklaata on pehmennetty), joten pitääpä joku kerta yhdistellä näistä kahdesta ohjeesta uusi kokonaisuus.

Muutamia eri versioita kinderpiirakasta olen tehnyt...

Vaaleapäällysteisen kinderpiirakan ohjeen löydät täältä.

Kinderpiirakan pohjalla tehdyn kinderliisan ohje on täällä.