CIMG4461.jpg

Samalla kun tein tätä broileripiirakkaa, tein myös tällaisen toisen version suolaisesta piirakasta. Lihoiksi käytin tähän 2 pakkausta naudan kokolihaleikkelettä ja yhden pakkauksen possun leikkelekinkkua. Muut tykötarpreet voi valita oman maun mukaan. Minä laitoin ananasta ja paprikaa + tietenkin juustoa. Pohjalla tässäkin on maustettua tuorejuustoa.

CIMG4448.jpg

Pellillinen hiivataikinapohjaista piirakkaa syntyy seuraavista aineksista...

Suolainen piirakka naudan leikkelelihasta

2 dl sämpylätaikina (siis nestettä taikinaan tuon verran)

100 g chili-paprikatuorejuustoa (tai muuta mieleisen makuista...valkosipulijuustokin passaa hyvin)

3 lihaleikkelepakkausta (minulla oli siis 2 pkt naudanlihaa, tätä ja tätä + possu oli tätä.... mutta mikä kokoliha vaan käy, tarvitaan 400-500 g)

1 punainen suippoparika

1 pieni prk ananaspaloja -> leikkelen palat vielä yleensä pienemmiksi

juustoraastetta

(mausteita)

Pellillä kohonnut pohja -> taputtele ilmat pois

Levitä tuorejuusto + ripottele päälle vähän juustoraastetta.

Levitä kaikki muut täytteet ihan reunojaan myöten.,,, jos katsot tarpeelliseksi, voi ripotella lisämausteitakin mustapippuria, valkosipulia yms. Minä en laittanut.

Pinnalle juustoraastetta ja tämäkin ihan reunoille asti.

Paistetaan 200 - 225 asteisessa uunissa kypsäksi. Aikaa menee 20 min eteenpäin, piirakan paksuudesta ja uunista/lämpötilasta riippuen. Muista tsekata myös pohjalta, ettei tummu liikaa.

CIMG4451.jpg

Kyllähän tähänkin piirakkaan passaisi vielä lisäksi aura oikein hyvin tai sienet tai purjo tai...

Säveltäköön jokainen täytteet oman maun mukaisiksi.