CIMG8905.jpg

Tämän käärötortun tein ilahduttamaan erään ystäväperheen viikonloppua. Kanssasyöjä sai tyytyä päätypalaan...

Vadelmarahkatäytteinen käärötorttu

pohja:

4 munaa

1½ dl sokeria

1½ dl jauhoja (esim 1 dl vehnäjauhoja + ½ dl perunajauhoja)

1 tl leivinjauhetta

täyte:

1½ - 2 dl maitorahkaa

1½ dl vatkautuvaa kermaa -> napakka vaahto

noin 3 dl vadelmia

sokeria

vaniljasokeria

vaniljakreemijauhetta antamaan lisäsakeutta noin ½ dl

Laita uuni kuumenemaan 200 -225 asteeseen.

Mittaa kaikki pohjan ainekst ja varusta pelti. Tykkään voidella hieman pellille tulevaa leivinpaperia, niin pohja irtoaa helpommin....toki irtoaa ilman voiteluakin ihan ok.

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi (=paksua, vaaleaa ja nostaessasi taikinaa vatkaimilla, jää taikinasta kuviota pinnalle) ja lisää siihen keskenään sekoitetut kuivat ainekset siivilän läpi sekoitellen nostellen esim. pallovatkaimella. Älä sekoita liian rivakasti. äläkä liian pitkään, ettei vaahto laskeennu. Levitä tasainen kuohkea taikina heti pellille paperin päälle ihan reunojaan myöten. Paista pohjaa heti noin 6-10 min....tsekkaa, ettei pohjasta tule liian kuiva. Kumoa pohja leivinliinan tai sokeroidun leivinpaperin päälle ja peitä se jäähtymisen ajaksi. Vamista sitten täyte. Yhditä rahka+ vadelmat+sokerit tasaiseksi seokseksi ja lisää sitten kermavaahto ja sekoita. Lisää tarpeen mukaan vaniljakreemijauhetta antamaan jämäkkyyttä täytteelle. Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja rullaa se napakaksi rullaksi. Jätä liitoskohta alas keskelle. Kääräise kääris paperii/liinaan ja nosta hetkiseksi tekeytymään kylmään.

CIMG8902.jpg

Minä tykkään kääriä kääriksen leivinliinan avulla. Siksikin etten tykkää kääriksen sokeroidusta pinnasta.

CIMG8906.jpg

Tämä käärötorttu meni yllätyksenä ystäväpeheelle ihan vaan ilahduttaakseni heidän viikonloppuaan.