CIMG4997.jpg

Kuvassa näkyvä aika iso kulhollinen tsatsikia syntyi seuraavin suhtein....

Tsatsiki (tzatsiki)

1,2 kg turkkilaista jogurttia (eli siis 3 isoa 400 g pikaria/tölkkiä) tai muuta maustamatonta jogurttia (jos löysää,valuta paksummaksi)

2 oikein isoa tuoretta kurkkua -> raasta karkeaksi ja valuta siivilässä tai pusertele käsin liika neste pois

suolaa

sokeria

sitruunamehua

mustapippuria

valkosipulia hienonnettuna/murskattuna paljon (laitettiin lähemmäs 10 pulleaa kynttä)

öljyä loraus

Ainekset sekaisin ja maistelemaan...lisäiltiin makuja ja kolmeen pekkaan maisteltiin, niin päästiin kompromissiin mausta. Tilliä olis yks maistelija kaivannut sekaan, vaan eihän sitä tietenkään ollut, kun en ole tottunut tsatsikiin sitä laittamaan...enkä myöskään minttua. Mausteita ei tietenkään mittailtu.... Kannattaa antaa tekeytyä hyvin peitettynä kylmässä edes jonkin aikaa. Me teimme tsatsikin jo juhlia edeltävänä iltana valmiiksi.