CIMG4442-normal.jpg

Kyllä huomaa ruokamieltymyksistä, jotta syksy on todellakin tullut. Tekee mieli ihan erilaisia liharuokia mitä kesäaikaan.

Tällä kertaa tällainen ateria...

Leivitetyt porsaan leikkeet

(neljälle)

4 kpl viljapossun filepihvejä/ulkofileviipaleita tms. maustamattomana

sinappia

1 kananmuna

2 dl korppujauhoja

suolaa (vajaa 1 tl)

paprikajauhetta (n.1 tl)

mustapippurirouhetta (reilu ½ tl)

leikkeiden paistamiseen öljyä + voita

 

Ota lihat huoneenlämpöön puoleksi tunniksi ennen valmistusta.

Mausta korppujauho esim. ruokalautasella(laakeassa kulhossa..... maistele seosta....mausteet saavat maistua ihan reilusti.

Vatkaa munan rakenne rikki toisella lautasella.

Nuiji lihat ohuiksi muovin välissä... en ottanut rasvakerrosta reunasta pois.

Sipaise sinappia lihaan molemmin puolin.

Kasta lihat ensin munassa ja sitten korppujauho-mausteseoksessa eli tee yksinkertainen leivitys eli paneeraus.

Anna lihojen pinnan hieman kuivahtaa .... älä siis laita niitä päällekkäin leivitettyinä.

Paista ohuet leikkeet öljy-voi seoksessa molemmin puolin 4-5 minuutti/puoli. Varo ettei leivitys pala. Ikävä kyllä rasvaa on käytettävä sen verran reilusti, että kuorrutus kostuu molemmin puolin...lisää siis tarvittaessa rasvaa pannulle käännettyäsi lihat. Kotioloissa voi lihan kypsyyden varmistaa tekemällä pienen viillon yhden leikkeen keskelle ja katsomalla että liha on kypsää/vaaleaa. Minä yleensä vaan tökkään lihaa haarukalla ja kun se tuntuu pehmeältä, on possunleike kypsä. Varo, ettet paista turhan kypsiksikään, muutoin niistä tulee kuivia. Jos leike tuntuu kovin rasvaiselta, voi sen nostaa hetkeksi keittiöpaperin päälle valumaan.

CIMG4441-normal.jpg

Salsaan oli tarkoitus tulla punasipulia, nektariinia ja tomaattia + mausteet, vaan olosuhteiden pakosta ohje muuttuikin keltasipuli-persikka-tomaati versioksi. Eipä muutos haitannut mitään. Salsa antoi mukavaa kirpakkaa lisämakua leikkeille.

Persikka-tomaattisalsa

(4 annokseen lihalle lisukkeeksi)

oikein pieni keltasipuli

2 isoa tomaattia

3 isoa säilykepersikan puoliskoa (tai kypsä tuore)

pieni loraus punaviinietikkaa

ripsaus suolaa

ripsaus sokeria

mustapippurirouhetta myllystä muutamia kierroksia

Hienonna sipuli oikein pieneksi. Kuutioi tomaatti ja persikka. Sekoita kaikki ainekset ja mausta seos.Maistele. Anna tekeytyä kylmässä vähintään puolisen tuntia.

CIMG4438-normal.jpg

Perunat tein tällä kertaa kuorituista perunoista, koska kaikki syöjät eivät niin välittäneet perunan kuoren mausta....

Uuniperunat puolikkaina

(kuorittuja) perunoita puolitettuna

öljyä

suolaa

paprikajauhetta

soijakastiketta

mustapippurirouhetta

Mausta perunat kulhossa/pellillä ja kypsennä 200-225 asteisessa uunissa ihan kunnolla ruskeiksi ja pehmeiksi.... näillä pienillä perunanpuoliskoilla kypsyminen vei noin 25 min.  Minä ripottelin vielä kypsymisen loppuvaiheessa lisää makuja perunoiden pintaan.

CIMG4440-normal.jpg

Tuhtia syötävää, mutta silloin tällöin syötynä sallittakoon.