CIMG3701-normal.jpg

Alkuperäinen ohje tähän jo kauan kokeiltavien listalle olevaan ruokaan löytyy täältä Nannen blogista kanaruukun nimellä. Yleensä tulee broilerivuoat tehtyä pastaversiona, siksikin tämä riisiversio oli ihan piristävä versio. Pienemmän määrän tätä tekee vaikka tähteeksi jääneestä keitetystä riisistä.

Meillä ei tykätä valmiiksi marinoidusta lihasta, joten tein tämänkin ruoan maustamattomista broilerin filesuikaleista maustaen ne itse. Ensi kerralla saan olla vaan vielä runsaskätisempi mausteiden kanssa, vaan hyvää oli tämänkin. Myös sinihomejuuston kanssa hieman kitsastelin, yrittäen huomioida kanssasyöjääni, vaan sitäkin saan laittaa ensi kerralla ronskimmalla kädellä.

Joitain muutoksia tein Nannen ohjeeseen, joten tässä ruoka miten minä sen tein....joitain muutoksia laitoin ohjeeseen muistiksi itsellekkin ensi tekokertaa varten.

Broilerivuoka (kanavuoka, kanaruukku)

3 dl riisiä + vettä ja suolaa riisin keittämiseen (voisihan tähän muitakin makuja laittaa)

400 g broilerin fileesuikaleita (maustoin itse suolalla, sitruunapippurilla,currylla ja paprikajauheella)

1 pkt (170 g) pekonia suikaleina

1 iso punainen suippopaprika paloiteltuna

1 iso keltasipuli hienonnettuna

75 -100 g sinihomejuustoa (laitoin tuon pienemmän määrän, vaan ensi kerralla laitan enemmän...)

3 dl vettä

1 kanaliemikuutio (tai lihaliemikuutio)

1 prk (150g) ranskankermaa

1 pieni tölkki ananaspaloja (ensi kerralla taidan kokeilla persikkaa) valutettuna

paprikajauhetta, suolaa

Pinnalle juustoraastetta (saisi olla ihan kunnolla rasvaista juustoa, niin sulaisi ja saisi väriä kauniimmin)

Keitä pitkäjyväinen riisi suolalla maustetussa vedessä kypsäksi.

Valmista samanaikaisesti kastike: Laita pekonisuikaleet pannuun/pataan ja anna rasvan ruveta sulamaan. Lisää sitten sekaan lihat ja anna lihojen ruskistua kevyesti sulassa sovussa. Lisää sipuli kuullottumaan ruskistamisen loppupuolella. Lisää paprikasuikaleet, liemikuutio, valutettu ananas, vesi, cremefraiche, paprikajauhetta ja sinihomejuusto. Anna seoksen hautua 10-15 min. Maistele seosta ja lisää sinihomejuustoa, suolaa ja paprikajauhetta tarvittaessa. Ensi kerralla ajattelin lisätä mustapippuria ja valkosipuliakin.... kastikkeen maku saa olla ihan reilun voimakas.

Kauho kypsää riisiä ja kastiketta vuorotellen uuninkestävään vuokaan. Laita juustoraastetta päällimmäiseksi ja kuorruta ruoka 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia eli kunnes juusto on sulanut ja saanut kunnolla väriä....muutoinhan kaikki vuokaan tulevat ainekset ovat jo kypsiä. Anna ruoan tekeytyä hetkinen ennen syöntiä.

CIMG3704-001-normal.jpg

Kokeile kypsän ruoan kosteutta kauhaisemalla lusikalla ja jos ruoka tuntuu makuusi turhan nesteettömältä, niin kaada vuokaan vähän kiehuvaa vettä....se imeytyy ruokaan ja mehevöittää sitä.

CIMG3705-normal.jpg

Ihan tavallisen vihersalaatin kanssa tätä nautiskeltiin pariinkin otteeseen.