Helppoa arkiruokaa. Ohje Yhteishyvä lehden ruokalehtisesta maaliskuulta 2013.... samainen ohje löytyy myös täältä.

 

CIMG6909-001-normal.jpg

Sellainen oikeaoppinen risottohan tämä ei valmistustavaltaankaan ole, vaan onhan tällaisia ruokia iät ajat risotoksi nimitetty...

Pieniä muutoksia tein ohjeeseen, niin aineisiin kuin siihenkin että hauduttelin lihaa maustetussa liemessä annen muiden ainesten lisäämistä....meillä nyt vaan lihan pitää olla kunnolla pehmeää.

Alkuperäisen ohjeen löydät täältä.

Minä tein ruoan  näin...

Possurisotto

(5 annosta)
 
1 paketti porsaanlihasuikaleita (400 g)
 
1 rkl öljyä
 
1 keltasipuli
 
rsuolaa
 
rouhittua mustapippuria
 
paprikajauhetta
 
valkosipulia (2 kynttä)
 
2½ dl pitkäjyväistä riisiä
 
2 porkkanaa
 
1 prk tomaattimurskaa (400 g)
 
n.3 dl vettä (lisää tarvittaessa)
 
1 lihaliemikuutio
 
1 pieni vihreä paprika
 
kuivattua oreganoa ( n. 1 tl)
 

Ruskista lihat kuumalla pannulla öljytilkassa. Lisää sekaan kuorittu ja hienonnettu sipuli, viipaloitu valkosipuli, mausteet.... anna sipulin kuullottua. Lisää sitten sekaan lihaliemikuutio, vesi ja tomaattimurska. Kypsennä lihasuikaleita maustetussa liemessä n. ½ tuntia kannen alla. Lisää porkkanat ohuina viipaleina ja riisit sekaan ja kypsennä ruokaa miedolla lämmöllä kunnes riisikin on kypsää... aikaa menee 15-20 min..... sekoittele välillä. Lisää tarvittaessa vettä.  Pilko paprika pieniksi suikaleiksi ja lisää se kypsentämisen loppupuolella pehmenemään mukaan. Tarkista ruoan maku ja nestemäärä.

 

CIMG6899-normal.jpg

Alkuperäisen ohjeen punainen paprika ja vihreät herneet olisivat antaneet risotolle lisäväriä, vaan nyt mentiin näillä....