Olimme porukalla ruokailemassa Sokeri-Jussin kievarissa  (Oulu, Pikisaari)

CIMG6940-normal.jpg

Alkupalaksi olimme etukäteen valinneet  Lappilaiset poroalkupalat, vaikka rössypottujakin olisi ollut tarjolla....

Lappilasiet poroalkupalat sisälsivät

- kylmäsavustettua poronpaistia, lämminsavustettua poronpaistia, metsäsienisalaattia, suolakurkkua ja karpalohyytelöä +  vaaleaa leipää

Tykkäsin, vaikkakaan en kovin fanita poronlihaa....yhdessä sipulisen sienisalaatin ja makean kirpakan hyytelön oli oiva yhdistelmä.

CIMG6963-normal.jpg

Pääruoaksi olimme valinneet; Härkää Rocquefort

- sinihomejuustolla kuorrutettu grillattu härän sisäfileepihvi, Madeirakastiketta, pekoniin käärittyjä vihreitä papuja ( tuli mieleen retromuistoja....näitä sitä paljon väänneltiin ravintojan keittiöllä joskus 80-luvulla) ja kermaisia valkosipuliperunoita (todella valkosipulisia)

 

CIMG6969-normal.jpg

Mulle maistui annos näin hyvin.... ja lihakin oli passelin kypsää annoksessani, toisin kuin muutamalla muulla....

CIMG6977-normal.jpg

Tämän ateriakokonaisuuden heikoin lenkki juomineen oli ehdottomasti jälkiruoka eli

Tyrnimarjajäädyke

- raikas jäädyke Pohjanlahden rannikon tyrnimarjoista, valkosuklaakastiketta

Missä maku....ulkonäkö? Ja kahvitkin saatiin ENNEN jälkiruokaa... kummallisia asioita tapahtuu suuressa maailmassa.