Gratinoimiskastiketta tuntui ensin olevan turhankin reilusti, vaan eipä sitä sitten ollutkaan.... mehevä gartiini hoiti samalla kastikkeen virkaa lihapulla-ateriallamme.

Alkuperäinen ohje gratinoituun kaaliherkkuun löytyy  täältä ja alla ohje miten minä ruoan tein....

Sinihomejuustogratinoitu kukka- ja parsakaali

450 g pss pakastettua parsakaalia ( tai vastaava määrä tuoretta)

450 g pssa pakastettua kukkakaalia (tai vastaava määrä tuoretta)

vettä ja suolaa kaalien kypsentämiseen

Kuorrutuskastike

3 rkl voita

4 rkl vehnäjauhoja

4-5 dl maitoa

suolaa, rouhittua mustapippuria

150 g sinihomejuustoa ( laitoin vielä pinnalle ylimääräistä, sillä kastike maistui mielestäni miedosti sinihomejuustolle)

n.1½ dl tavallista juustoraastetta gratiinin päälle ennen uuniin panemista ( tätä ei ole alkuperäisessä ohjeessa)

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää suolaa ja jäiset pakastekaalit ja kypsennä napakan kypsiksi.

Valmista kuorrutuskastike; sulata rasva kattilassa, lisää jauhot, sekoita ja lisää maito ja saosta koko ajan sekoittaen kunnes kastike on sakeutunut. Hauduttele vielä pari minuuttia. Lisää sinihomejuusto ja mausteet ja tarkista maku.

Laita valutetut parsa- ja kukkakaalit uunivuokaan ja kaada gratinoimiskastike päälle. Levitä vielä halutessasi juustoraastetta päälle. Gratinoi ruoka reilussa 225 asteisessa uunissa kunnes pinta on saanut täplittäin väriä.  Uunin grillivastuksiakin gratinoimiseen voisi käyttää...

 

 Laitoin reilummin sinihomejuustoa mitä ohje käski, eikä sitä vieläkään makuumme liikaa ollut, joten kannattaa tekovaiheessa maistella kastiketta ihan kasvistenkin kanssa.

Jos et tykkää sinihomejuustosta, vaihda sen tilalle mieluinen tavallinen juustoraaste ja hyvää tulee niinkin