Nyt viimeistään on syytä tyhjentää viime vuoden marjasadot pakastimista...tässä yksi herkku mihin niitä saa uppoamaan muutaman dl.
Parikin kertaa olen saanut kuningatar-semifreddoa syödä muiden tekemänä, vaan nyt kun sisareni perhe tuli vieraisille, päätin tehdä sitä jälkkäriksi kotonakin...alkuperäinen ohje on Valion ja se löytyy melkein joka ikisestä hömppälehdestä ja esim täältä.
Kuningatar-semifreddo
1 prk (=330g) vanhan ajan vaniljakastiketta tai muuta vatkautuvaa vaniljakastiketta
2 prk Valion maustettua rahkaa kuningatar
Koristeluun; kinuskikastiketta ja kotimaisia marjoja ( käytin pakastimesta mustikoita, punaherukoita, vadelmia ja tuoreita kotimaisia mansikoita)
( paahdettuja mantelilastuja)
Minä jäädyttelin herkun pitkulaisessa matalassa kakkuvuoassa, joten se pehmeni/suli aika nopsaan....turhankin .... ulkonäöllisesti ei niin kauhean kaunis, vaan maku oli mitä parhain ja keskeltä just sopivan kohmeistakin semifreddo oli.
Alun alkaen minua viehätti kuningatar-semifreddossa se ettei siihen tarvita kauheasti eri aineksia ja sen voi tehdä etukäteen valmiiksi pakastimeen jäädykkeeksi ja antaa sen sitten vaan sulaa riittävästi tarjoilua varten. Jos ei koristelumarjoja laita reilusti päälle, kaipaisin hieman lisämakua tuohon itse semifreddo/jäädykeseokseen
Kommentit