Häpeäkseni tunnustan tehneeni vasta eilen kesän ekan raparperipiirakan ... oman äidin vierailun takia kannatti uuni kuumentaa helteisenäkin päivänä....

Jotain ohjetta haeskelin kotvan ja päädyin pienin muutoksin jälleen tähän luottoreseptiin...

Ohjeella tulee pellillinen pehmoista raparperipiirasta ( tai mitä nyt kukin laittaakaan makua antavaksi ainekseksi)

 Pehmoinen raparperipiirakka

3 kananmunaa

3½ dl sokeria

1½ dl maitoa

1½ dl ruokakermaa

2 dl margariinia sulatettuna ( tai voita)

3 tl leivinjauhetta

6 dl vehnäjauhoja

Täyte:

4 isoa raparperinvartta (kuorittuna) paloiteltua 

Mantelinen muruseos päälle:

75 g  voita

1 dl sokeria

1½ dl vehnäjauhoja

1 dl mantelirouhetta ( voi olla kukkura dl)

1 maustemitta leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

Vatkaa munat ja sokeri kevyesti. Lisää maito, kerma ja voisula. Sekoita leivinjauhe ja jauhot keskenään. Lisää seos ja sekoita vain sen verran, että taikinasta tulee tasainen. Levitä taikina leivinpapaerin päälle pellille. Pese (ja kuori) raparperit. Leikkaa puolen sentin paloiksi ja ripottele taikinapohjan päälle. Mittaa kaikki muruseoksen ainekset kulhoon ja nypi sormin murumaiseksi seokseksi ja ripottele piirakan pinnalle. Kypsennä (vajaassa) 200 asteessa 25-30 minuuttia tai kunnes torttu on kypsä. Varo, ettet kypsennä piirakkaa turhan kuivaksi. Tarjoa sellaisenaan tai  vaniljakastikkeen tai vaikkapa jätskipalleron kanssa.

Pellin koko on 37 kertaa 35 cm, joten isommalle pellille on ohjetta tarpeen suurenaa.

 

Hyvää oli heti paistamisen jälkeen vaniljakastikkeen kera, vaan vielä parempaa oli kuulemma vieraista iltasella, kun piirakka oli hieman ennättänyt tekeentyä liinan alla ja sillon syötiin ilman kastiketta 

Te jotka tykkäätte mausteisemmasta piirakasta, ripsauttakaa vaikka kanelia tai jauhettua kardemummaa tuon muruseoksen sekaan...