Aika montaa eri versioita marjapiiloista on tullut tehtyä.... nämä mansikka-raparperiversiot olivat niin hyviä, jotta erikseen ne kannattaa mainita. Ihanasti mansikalle maistuen ja samalla raparperin kirpakkuutta täytteessä.

 

Mansikka-raparperipiilot

12 kpl

Pohjat:
200 g leivontamargariinia tai voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4½ dl vehnäjauhoja ( alkuperäisessä ohjeessa vain 4 dl)
1 tl leivinjauhetta
 

Täyte:
n. 6 dl pakastemansikoita ja pakasteraparperipaloja
1/2 dl sokeria + 2 tl vanilliinisokeria
2 ½ rkl perunajauhoja


(Koristeluun: tomusokeria)


Valmistusohje:

1. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kääri taikina kelmuun ja laita taikina tunniksi jääkaappiin. Laita uuni lämpenemään 175 - 200 asteeseen.
2. Sekoita osittain sulaneiden marjojen joukkoon sokerit ja perunajauhot.
3. Ota pohjataikinasta 1/3 erilleen kansia varten. Jaa loppuosa 12 palaan. Painele palat muffinipellin voideltujen syvennysten tai silikonivuokien pohjalle ja reunoille. Lusikoi täyte syvennyksiin.
4. Kauli erilleen otettu taikina levyksi jauhotetulla pöydällä. Ota siitä juomalasilla tai piparimuotilla 12 pyöreää kantta. Nosta kannet lastan avulla marjapiilojen päälle. Ummista reunoja painelemalla.
5. Paista uunin keskitasolla 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä. Irrota jäähtyneet marjapiilot varovasti esim. veitsen avulla. Koristele tomusokerilla.

Huom!

Nykyisin teen  tällaisiin pikkuisiin piirakoihin ensin päällyskannet  ja vasta sitten lopusta taikinasta pohjat....