Eräänä päivänä viime viikolla muiden vielä nukkuessa, heräsin aamulla anivarhain tekemään sisareni mukaan Kuopioon 4 pellillistä makeaa piirakkaa ( kiitokseksi kaikesta auttamisesta, jälleen kerran) …. suosikkiohjeitakin yritin kysellä, mutta kuulemma kaikki kävivät, joten minä sitten päädyin näihin yhteispotretissa oleviin piirakoihin....

 
 
 
 
 
 
 
Paholaisen piirakka , eivät kuulemma vieläkään ole kyllästyneeet tähän piiraaseen, vaikka aika usein olen sitä heille tehnyt kiitokseksi kaikenlaisista auttamisista. Olen tehnyt alkuperäiseen ohjeeseen joitakin muutoksia, joten laitan tähän sen ohjeen millä nykyisin teen.... esim. vatkausajat olen puolittanut ja laitan crushin taikinaan. Tällä kertaa paholaisen piirakka onnistuikin paremmin mitä joskus muuloin.... vahtasin erityisesti, etten paistanut pohjaa liian kuivaksi.
 

Paholaisen piirakka (2)

(50 cm uunin pellillinen)

Pohja

5 dl vehnäjauhoja

4 3/4 dl sokeria

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl vanilliinisokeria

1 tl suolaa

1 dl tummaa kaakaota

-> sekoita kuivat ainekset keskenään hyvin sekaisin

 

50 g sulatettua rasvaa

2½ dl vettä

-> kiehauta seos niin että rasvakin on sulanutta

-> lisää kuiviin aineisiin kuumana vatkaten sähkövatkaimella noin minuutin verran.

 

3 kananmunaa

-> lisää seokseen ja jatka vatkaamista vielä noin minuutin ajan.

 reilu ½ pss Marianne crushia ( loput pussillisesta käytetään koristeeksi päälle)

-> lisää taikinaan

 

Levitä piirakkapohja pellille leivinpaperin ( minä laitan tähänkin 2 paperia päällekkäin) päälle. Paista piirakkapohjaa n. 200 asteessa 20-25 min. Varo, ettet paista pohjaa liian kuivaksi.

Kuorruta jäähtynyt pohja seuraavalla kuorrutuksella

Kuorrutus

n. 5 dl tomusokeria

70 g rasvaa

4 rkl maitoa

2 tl vanilliinisokeria

-> vaahdota rasva ja lisää muut ainekset ja levitä pohjan päälle.  Ripottele pinnalle vielä mariannerouhetta koristeeksi.

 

Huom! tätäkin ohjetta kannattaa ehdottomasti suurentaa 60 cm leveän uunin pellille....  

Pikkaset palat kaikista neljästä piirakkapellillisestä saatiin kotia maistiaisiksi .... itse tykkäsin erityisesti tuosta vanilja-raparperipiirakasta.