Me söimme sipulista possupataa herne-perunasoseen ja salaatin kera.

Sipulinen possupata

400 g viljapossun palapaistilihoja kuutioina

2 isoa sipulia kuorittuna ja lohkottuina

rasvaa ruskistamiseen

n. 5 dl vettä

1 lihaliemikuutio

n. ½ dl chilikastiketta

aromisuolaa, mustapippurirouhetta, suolaa

vajaa 1 dl hillosipuleita

vaaleaa Maizena-suurustetta

Ruskista lihat ja isot sipulilohkot paistinpannulla ja siirrä ainekset kattilaan. Lisää sekaan neste ja mausteet ja hauduta liha kypsäksi. Minä hauduttelin n. 1½ tuntia kannen alla, välillä sekoitellen ja kertaalleen nestettä lisäten. Sipuli hajoaa kypsentämisen aikana ja saostaa kastikkeen, suurusta ei välttämättä tarvitse ollenkaan. Minä laitoin kuitenkin vähän Maizena-suurustetta. Laita hillosipulit sekaan ennen tai jälkeen suurustamisen, sen ei ole niin väliä...pelkkä kuumennus kastikkeen seassa riittää niille. Tarkista vielä maku.