2031739.jpg

Savulohipiirakka

Pohja:

1 dl perunasosejauhetta

2 dl vehnäjauhoja

100 g rasvaa

1 dl vettä

Täyte:

250 g perattua lämminsavulohta ( perkaamatonta oli  400 g)

5 cm pätkä purjoa hienonnettuna

3 dl juustoraastetta

3 dl kermaviiliä + ½ dl maitoa

3 munaa

½ tl aromat-seosta

½ tl suolaa ( laitoin vähän enemmän, mutta tämäkin piisaa....)

2 tl kuivattua ruohosipulia

1 tl kuivattua tilliä

1/4 tl sitruunapippuria

1/4 tl currya

Valmistaminen:

Nypi pohjaan tuleva rasva + jauhot + perunasosejauhe ryynimäiseksi seoksesksi sormin ja lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Taputtele voideltuun piirakkavuokaan pohjalle ja reunoille.Levitä perattu savukala pohjan päälle. Ripottele purjo kalan päälle ja sitten juustoraaste. Sekoita kermaviili + maito + munat + mausteet ja maistele seosta. Kaada seos vuokaan ja painele paistinlastalla niin että juustoraaste kostuu joka kohdasta. Paista piirakkaa uunin alimmalla tasolla n. 175 asteisessa uunissa 40-50 min. (Jos esipaistat pohjaa 10 min, silloin piirakalle riittää lyhyempi paistoaika.) Tarkkaile kypsymisajan loppupuoella, ettei piirakka tummu liikaa pinnalta.

2031778.jpg