2007268.jpg

Minä paistelin kahden kokoisia sydämiä... jäähtyneiden keksien täytteeksi laitoin kantarellintuorejuustoa

Juustosydämet

150 g voita tai margariinia

2½ dl vehnäjauhoja

2½ dl juustoraastetta

½ tl leivinjauhetta

½ tl paprikajauhetta

voiteluun munaa

koristeeksi seesamin- tai unikonsiemeniä

kylmien sydämien täyttämiseen esim. maustettua tuorejuustoa, kalatahnaa, kinkkutahnaa tms

Sekoita/nypi pehmeä (ei siis sulatettu) rasva, juusto ja kuivat ainekset käsin tasaiseksi taikinaksi. Paista koekakku. Kaulitse taikina n. ½ cm paksuiseksi levyksi ja ota sydänmuotilla ( tai muulla haluamallasi muotilla) kakkuja. Voitele pinta munalla, koristele ja paista sydämet n. 200 asteessa 7-10 min. Jäähdytä juustosydämet ja täytä esim. maustetulla tuorejuustolla (kaksi vastakkain ja täyte väliin) tai nauti sellaisenaan  teen tai kahvin tai vaikkapa viinin kera. Sopivat myös oikein hyvin juustotarjottimelle. 

Huom! säilytettävä jääkaapissa Muutamaa päivää pidempään ei kannata säilytellä. Täyttämättöminä voidaan pakastaa.

Joulun alla olen joskus tehnyt näitä tähden mallisina ja tarjonnut glögin lisänä. Tästä annoksesta tulee 15-20 kpl täytettyjä juustosydämiä/tähtiä/neliöitä/kolmikulmaisen mallisia tms....