Tässäpä on yhden sortin rahkalättyja/ohulaisia/syrnikkejä... Pirkan alkuperäinen ohje löytyy täältä.

1571936.jpg

Rahkalätyt eli syrnikit

250 g (=2 dl) maitorahkaa

3 munaa

1 dl vehnäjauhoja

½ dl sokeria

1 tl vanilliinisokeria

1/4 tl suolaa

rasvaa paistamiseen

Sekoita kaikki taikinan ainekset ja anna taikinan turvota väh. 10 min. Paista ohukaispannulla tai isolla paistinpannulla ( esim 3 kpl kerralla) paksyhkoja ohukaisia (miedolla)lämmöllä. Minulla ohjeesta tuli 2 isoa lettupalnnullista = 14 kpl. Tarjoa hillon tai marjojen kera.

1571929.jpg

Paistamisen aikana rahkaletut kohosivat hauskasti muistuttaen melkeimpä pieniä kohokkaita ...mutta hetken päästä ne sitten laskeutuivat....

1571952.jpg

Me söimme rahkalätyt mansikkahillon kanssa. Hyviä olivat, jos vaan rahkan happamasta mausta tykkää. Netistä löytyy myös sellaisia rahkalättyjen ohjeita mihin tulee lisänesteeksi maitoa. Olettaisin niiden olevan miedomman oloisia... mutta meistä nämä olivat hyviä, sillä meidän Dora ei huonoa syö ja sekin pisteli poskeensa 1½ pikkulättyä... ehdottomasti teen toistekkin ja silloin massaa voisi vaikka maustaa esim. sitruunalla...

Seuraavan kerran kokeilenkin  tehdä rahkalätyt tällä ohjeella....