1410223.jpg

Nakki-punajuurikastike

( 4 annosta)

280 g nakkeja ( 10 kpl paketti) paloiteltuna

1 iso sipuli hienonnettuna

2 rkl öljyä ruskistamiseen

4 dl vettä

2 rkl punajuurien etikkaista lientä

1 lihaliemikuutio

1 rkl sinappia

3 isoa säilykepunajuurta kuutioituna/karkeana raasteena

vaaleaa Maizena kastikesuurusta

½ prk ranskankermaa (creme fraiche, maustamaton)

suolaa, muita mausteita?

Ruskista nakit ja sipulit paistinpannulla. Lisää nesteet ja mausteet ja punajuuret ja kiehauta. Suurusta kastike. Anna hautua 5 min. Lisää ranskankerma ja vain kuumenna. Älä enää keitä. Tarkista maku. Minä en lisännyt kastikkeeseen mitään muita mausteita kun ihan vähän suolaa, koska mielestäni kastikkeessa oli riittävästi makua muutenkin.

1410224.jpg

Minä musersin vielä nakki-punajuurikastikkeen päälle salaattijuustoa. Maistui hyvälle! Tätä kastiketta tehdään meillä toistekkin, ehdottomasti.