1403139.jpg

Huom. ohje on iso annos, riittää 8 syöjälle...1 ohutleike / annos

Broileria pekoni-sipulikastikeessa

2 pkt pippurimarinoituja broilerin ohutleikkeitä ( = 8 kpl yhteensä)

öljyä paistamiseen

1 pss pekoniviipaleita suikaloituna

3 isoa sipulia lohkoina

1 pieni prk herkkusieniä viipaleina ( en laittanut enempää, koska kaikki syöjät eivät meillä tykänneet sienistä, muutoin olisin laittanut vähintään 2 prk tähän isoon annokseen)

4 kpl aurinkokuivattua tomaattia leikakkuna pieniksi palasiksi

5 dl ruokakermaa

3 dl vettä

vaaleaa Maizena suurustetta

kanaliemikuutio

currya, aromat-seosta, paprikajauhetta, valkosipulisuolaa, suolaa jos tarvitsee

Valuta lihoista pois enimmät marinadit ja ruskista lihat kevyesti paistinpannulla / tai uunivuoassa uunissa. Laita lihat kypsymään vähän alle 200 asteiseen uuniin siksi aikaa kun teet kastikkeen.

Pekoni-sipulikastike: Ruskista hienonnettu pekoni ja sipulilohkot paistinpannulla kevyesti, lisää kerma ja vesi, tomaatit ja valutetut herkkusienet + mausteita ja anna seoksen kiehahtaa 5-10min. Suurusta liemi halutessasi esim maizenasuurusteella tai vesi-vehnäjauhoseoksella.

Kaada kuuma kastike lihojen päälle uunivuokaan ja jatka kypsentämistä vielä noin ½ tuntia vähän alle 200 asteisessa uunissa.  

1403133.jpg

Me söimme broileria pekoni-sipulikastikkeessa keitetyn riisin ja lisäkesalaatin kera.