.... eikä tässä laatikossa ole kananmunaakaan, mitä meillä on AINA  laitettu kaalilaatikkoon. Viime lauantaiaamuna laitoin laatikon alulle ja ajattelin tekeväni hieman erilaista kaalilaatikkoa mitä meillä yleensä tehdään... mitään erityistä ohjetta ei minulla  ollut, vaan tein summanmutikassa ja hyvää laatikkoa siitä tulikin, ainakin meidän mielestä.

Lisänä mm tämän syksyn puolukoita survottuna ja sokeroituna....

Kermainen kaalilaatikko

1 kg valkokaalia

rasvaa ruskistamiseen

400 g jauhelihaa

1 lihaliemikuutio

1-1½ tl suolaa ( laitoin pienemmän määrän)

1 tl aromat-seosta

1½ tl meiramia

1 rkl soijakastiketta

vähän vajaa 1 tl paprikajauhetta

mustapippuria myllystä ainakin 5 kierrosta

½ dl siirappia  ( tai ihan pikkasen enemmän, jos tykkäät makeasta kaalilaatikosta)

½ pss pakastesipulia

1 dl raakaa puuroriisiä + vettä keittämiseen -> keitettyä riisiä n. 3 dl

3-4 dl ruokakermaa

Hienonna valkokaali ja ruskista/kypsennä sitä isossa paistokasarissa kannen alla, välillä sekoitellen. Keitä samanaikaisesti riisi lähes kypsäksi kattilassa vedessä. Kun kaali on jo pehmentynyt, lisää sekaan paistumaan jauheliha ja sipulit. Lisää kaikki mausteet, keitetty riisi ja ruokakerma sekaan ja maistele seosta. Kaada seos uunivuokaan ja kysennä n. 200 asteisessa uunissa 40-50 min...riippuen siitä miten kypsäksi kaali kypsennettiin jo paistinpannulla. Minä paistoin laatikkoa vain 35 min ja se oli oikein kypsää...kaali jo hupeni melkein olemattomiin....

Moniko tästä syö? Riippuu montako kertaa santsataan? Piisaa tämä ainakin 5:lle ilman santsikierrosta.

Munamaitoisen kaalilaatikon ohjeen löydät täältä