CIMG7790.jpg

Maailman helpoin raparperipiirakka, tällä nimellä ohje on netissä. Ihan tuota en tohdi luvata, joten laitoin nimeksi helppo raparperipiirakka. Maailman helpomman raparperipiirakan ohjeita näyttää olevan netissä useita, joten mikähän niistä on se alkuperäinen? En saanut tätä selville. Jos joku tunnistaa ohjeen omakseen, niin laittakoon kommenttia, niin linkitän alkuperäiseen ohjeeseen.

Helppo raparperipiirakka

(pellillinen, pellin koko 37 x 34 cm )

Pohja

6 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta

1½ rkl vaniljasokeria

½ tl suolaa

2 tl jauhettua kardemummaa

4 dl sokeria

4 kananmunaa

2 dl sulatettua rasvaa (öljyäkin käyttävät, minä en tykkää)

2 dl maitoa (tai kermaa, jos haluaa pröystäillä)

Lisäksi tarvitaan pohjan päälle

raparperia ohuina paloina noin 8 dl (tai mitä nyt haluaakaan piirakan päälle laittaa

(2 kuorittua isoa omenaa pieninä kuutioina on myös hyvä päällys)

noin 4 rkl ruokokidesokeria tai tavallista sokeria

 

Valmistaminen

Laita uuni lämpenemään 200°c:seen.

Vuoraa uunin korkeareunainen pelti leivinpaperilla.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään esim. pallovatkaimella.

Sekoita keskenään eri kulhossa kananmunat, rasvasula ja maito  tasaiseksi seokseksi.

Yhdistä muna-rasva-maitoseos kuivien aineiden sekaan ja sekoita taikina heti tasaiseksi Pallovatkain on tässäkin hyvä väline. Älä kuitenkaan sekoittele taikinaa turhan kauan, sitkoa ei haluta taikinaan.

Kaada taikina pellille ja levitä se ihan reunoille asti tasaiseksi kerrokseksi.

Ripottele pinnalle raparperin palat (myös ihan reunoille asti) ja ruokokidesokeri.

Paista piirakkaa noin 25 minuuttia. Tarkkaile paistumista, uunit kun paistavat niin eri tavalla. Tämä piiras kypsyy aika sukkelaan. Kokeile piirakan kypsyys tikulla keskeltä piirakkaa. Kuiva tikku = kypsä piirakka. Varo ettei piirakasta tule turhan kuivaa.

Anna piirakan jäähtyä ja leikkaa se sitten annospaloiksi.

Hyvää sellaisenaan, mutta eihän tällaisen piirakan lisukkeena koskaan vaniljakastike tai palanen jäätelöä huonoa tee.

CIMG7784.jpg

Vähän vaatimattoman näköinen raparperipiirakka, mutta maistui oikein hyvälle. Meillä ei ole vielä yhtään raparperin alkuja maassa näkyvissä, mutta eiköhän ne aikanaan täällä pohjoisessakin rupea kasvamaan.

Aion toistekin käyttää tätä ohjetta. Noh, jos en aikoisi, niin silloin en ohjetta blogiini laittaisi. Teen monia ruokia ja leivonnaisia, eivätkä ne koskaan päädy blogiin. Silloin en voi täysin allekirjoittaa ohjetta.