CIMG6015.jpg

Tällä samalla hyvällä perusmuffinssiohjeella olen leiponut monen makuisia muffinsseja. Viimeksi tein srouhitulla suklaalla (mikä suklaa vaan käy) ja rouhituilla pähkinöillä maustettuja muffinsseja. Taikinaan voi käyttää mitä pähkinöitä vaan, minä laitoin cashewpähkinöitä, sillä ne ovat herkkuamme.

Suklaa-pähkinämuffinssit

(ohjeella tulee 10 kpl ISOJA muffinsseja)

3½ dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

2 tl vaniljasokeria

1 dl maitoa

100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä

2 isoa kananmunaa

noin 150 g suklaata (tummaa) rouhittuna

noin 1½ dl cashewpähkinöitä rouhittuna ( tai muita mieluisia pähkinöitä)

 

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää mukaan myös rouhitut pähkinät.

Lisää seokseen kaikki muut ainekset paitsi suklaa  ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä kuitenkaan vatkaa sitä, ettei taikinaan tule sitkoa.  

Viimeiseksi lisää rouhittu (ihan vaan esim isolla veitsellä työlaudalla) suklaa karkeana rouheena ja sekoita  taikina sekaisin nostellen. Älä kuitenkaan sekoita niin kauaa, jotta suklaa värjäisi taikinaa.

Nostele taikina muffinssivuokiin esim kahdella lusikalla. Mikäli käytät ohuita paperivuokia, laita ne muffinssipellin syvennyksiin. Minulla oli jämäköitä foliovuokia, joten laitoin ne vain pellille.

Paista muffinssit himpun verran alle 200 asteisessa uunissa 15-20 min.

Tarkkaile paistumista, uunit kun ovat niin erilaisia. Turhan kuiviksi ei näitäkään kannata paistaa. Tikulla voi kokeilla keskeltä kypsyyden, mikäli katsoo tarpeelliseski. kuiva tikku = kypsä muffinssi/kakku.

CIMG6009.jpg

Ohjeella tehdyt muffinssit eivät ole ollenkaan kovin makeita, vaikka niissä onkin suklaata. Oikein makean persot voivat lisätä enemmänkin suklaata taikinaan tai kuorruttaa paistetut jäähtyneet leivonnaiset jollain makealla kuorrutuksella cup cakesien tapaan.