CIMG4886.jpg

Paprikarieskan ohjeen olen ottanut Lentohiekkaa-blogista. Kiitos sinne mieluisasta ohjeesta.

Paprika-kaurarieska 
(normaali kotii uunipellillinen)

4 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa (lisäsin hieman taikinan maistelun jälkeen)
½ tl ruokasoodaa
4 dl piimää tai kermaviiliä
½ dl öljyä (esim rypsiä)
1 pieni paprika pieninä kuutioina ... tämä määrä on aika reilu, joten vähempikin paprikmäärä piisaa...
(1 dl juustoraastetta halutessa)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
Pese ja hienonna paprika pieniksi kuutioiksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. 

Lisää piimä, öljy ja paprikakuutiot ja sekoita taikina kauhalla/pallovatkaimella tasaiseksi. 

Levitä taikina leivinpaperille uunipellille ihan reunoille asti....käytä tarvittaessa jauhoja apuna. Tasoita pinta mahdollisimman tasaiseksi.

Paista uunin keskitasolla 15 - 20 min kauniin väriseksi. Tarkkaile paistumista...ottaa helpolla väriä, liikaakin.

Anna rieskan jäähtyä hieman leivinliinalla peitettynä ja leikkaa se sitten tarjolle halutun mallisiksi paloiksi.

CIMG4884.jpg

Itse aprikoin saisiko rieska olla hieman paksumpaa, mutta siskon porukat olivat ehdottomasti tällaisen ohuen kannalla...taidanpa siitäkin huolimatta kokeilla toiste hieman paksumpana versiona. Paprikasta kun tykkään, tykkäsin tästäkin. Ihan vaikka sellaisenaan. Paprikaa kaihtavat voivat laittaa reilusti vähemmän sitä...ja ihan paprikaa kammoksuvat käyttävät muuta ohjetta. Tälläkin onnistuu ilman paprikaakin pehmoisen rieskan teko, vaikka sitten juustolla maustettuna.