CIMG3844.jpg

Paprikabroileria, herneriisiä ja aurakastiketta.

CIMG3834.jpg

Aprikoin herneriisin ja hernerisoton välillä. Ekaksi otin teon alle herneriisin. Ulkonäöllisesti toinen kokeilu oli mieluisampi....siinä jätin herneet isommiksi, enkä siis soseuttanut niitä kokonaan.

Tällainen vaaleanvihreä riisilisäke syntyy seuraavasti...

Herneriisi

(4:lle)

pitkäjyväistä riisiä (tai jasmiiniriisiä) 2 dl + vettä riisin keittämiseen

vihreitä pakasteherneitä 200 g

nokare voita (noin 1 rkl)

vettä noin 3/4 dl

suolaa ripsaus

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan.

Laita toiseen kattilaan herneet, voi, vesi ja suola ja kiehauta ainekset kunnes herneet ovat sulaneet....sekoita välillä, koska nestettä on vähän.

Aja sauvasekoittimella herneseos tasaiseksi soseeksi. (itse tykkään enemmän sellaisesta versiosta missä herneitä vain vähän murskataan vaikka perunasurvimella)

Kun riisi on kypsää sekoita hernesose ja riisit kunnolla keskenään. Lämmitä seos.

Tarkista maku ja sakeus/rakenne.

CIMG3828.jpg

Superhelppo kermainen aurakastike valmistui alla olevista aineksista...

Helppo kermainen aurakastike

ruokakermaa/kermaa ( noin ½ dl / syöjä)

aurajuustoa muruna tai palana (noin 30 g / syöjä)

vaaleaa maizenasuurustetta tai valkoista maissitärkkelysjauhoa + tilkka maitoa

suolaa (riippuen juustomäärästä)

jauhettua valkopippuria

(kurkumaa...ei ole välttämätön)

 

Kuumenna kerma kiehuvaksi.

Lietä siihen haluttu määrä juustoa...maistele.

Suurusta kastiketta halutessasi hieman sakeammaksi.

Tarkista maku ja sakeus.