CIMG3876.jpg

Viime kerralla ostin haukea kaupasta, mutta tällä kertaa nämä on tuttu pyytänyt ja saatiin kalat ihan tuoreena valmiiksi fileoituna. Kiitosta vaan.

Tällä kertaa halusin valmistaa hauesta jotain uunissa kypsennettävää, kermaista, kenties juustoista ja vapaapäivänä kun ei keittiössä aina viitsi kauaa tuhertaa, piti ruoan olla myös nopeatekoista. Syöjiksi sain miehiä ihan tuplana...

CIMG3866.jpg

Täältä löytyy sellainen ohje mitä aioin kokeilla, vaan eihän minulla ollutkaan kaapissa suolakurkkua, joten tuon kehutun ohjeen kokeilu jäi sitten toiseen kertaan...

Tekemäni uunihauki muotoutui tällaisista aineksista... jauhotus ei ole ollenkaan välttämätön, mutta tykkään siitä tällaisessa, koska jauhotuspinta hieman suurustaa kermaista soosia. Halutessaan jauhotusvaiheen voi jättää kokonaan pois. Ja jos oikein helpolla haluaa tehdä, voi ruoan koota uunivuokaan ja vaan laittaa uuniin kypsymään, mutta minä halusin tällä kertaa laittaa kalat pannun kautta.

Fileinä haudutettu uunihauki kermaisessa kastikkeessa

5 annospalaa fileoitus haukea

Jauhottamiseen ½ dl vehnäjauhoja + ½ dl ruisjauhoja (tai koko määrä vehnäjauhoja) + vajaa 1 tl suolaa

Voita kalojen paistamiseen (+ pinnalle muutama nokare niin haluttaessa)

sitruunapippurirouhetta

tilliä

2 dl ruokakermaa (minulla 15%) + ½ dl vettä/maitoa + ripsaus suolaa

hienoa juustoraastetta noin 1 dl (minulla oli sinistä emmentalia)

 

Valmistaminen

Sekoita jauhot + suola lautasella ja jauhota kalapalat molemmin puolin siinä.

Ruskista kalat voissa paistinpannulla kevyesti ja siirrä ne uunivuokaan.

Ripottele pinnalle pippuri, tilli ja juustoraaste.

Kaada nesteet kalojen päälle vuokaan.... minä ripsautin tässä vaiheessa vielä hieman suolaa vuokaan. (Mikäli haluaa laittaa vielä voinokareita kalapalojen päälle, sen voi tehdä tässä vaiheessa.)

Kypsennä kalaa noin 175 asteisessa uunissa noin 50 min.

Minä nostin lopussa lämmön reiluun 200 asteeseen, sillä halusin kalaan voimakkaamman paistopinnan.

CIMG3861.jpg

Kuten kuvasta näkyy, ohjeella tehden valmiissa ruoassa ei ole kauhean paljoa kastikeosuutta, mutta sitä oli ihan riittävästi, koska meillä peruna oli soseen muodossa. Mikäli tarjoat kalan esim. keitettyjen perunoiden kanssa, kannattaa lientä laittaa vähän enemmän.

CIMG3866-001.jpg

CIMG3868.jpg

CIMG3879.jpg

Vastuu on syöjällä....hoppuilla ei kannata syönnin kanssa, jotta saa eroteltua ruodot pois kalasta.

CIMG3871-001.jpg

Salaatissa meillä oli ihan vaan lehtisalaattia, kurkkua, cantaloup-melonia, makeaa suippopaprikaa ja tomaattia.