CIMG0221.jpg

Suklaatäytteisiä pullia olen monet kerrat tehnyt, vaan näihin pulliin suklaa tulee taikinaan, eikä mitään täytettä tule erikseen pulliin. Pullataikinan voi jokainen tehdä omalla lempiohjeellaan ja valmiiksi alustettuun taikinaan vaan alustetaan mukaan rouhittua suklaata. 

Suklaasolmut /suklaapullat

(20 pullaa)

 

3 dl maitoa (toki pelkkä vesikin käy)

25 g tuorehiivaa

2 tl kardemummaa

½ tl suolaa (vähän enemmän?)

1 dl sokeria (vähän enemmän?)

1 kananmuna

75 g voita tai margariinia

7-8 dl vehnäjauhoja

100g suklaata (mitä vaan...minä laitan yleensä tummaa suklaata/taloussuklaata)

 

Voiteluun kananmuna

Pinnalle raesokeria

Jäähtyneisiin pulliin sulatettua suklaata

 

Valmista pullataikina. Lisää viimeiseksi taikinaan rouhittu suklaa. Anna taikinan kohota liinan alla.

Leivo pulliksi. Käykää kurkkaamassa täältä pullien tekotapa. Otin kyllä viimeksi tehdessä kuvia, vaan jostain syystä en niitä nyt sitten mistään löytänyt...hyvä minä. Otanpa ens kerralla uuusia kuvia... hyvin kohonneet pullat voidellaan munalla, ripotellaan raesokeria päälle ja paistetaan 200-225 asteisessa uunissa kypsiksi. Aikaa menee noin 15 min pullien koosta riippuen. Jäähdytä pullat ja koristele ne sulatetulla suklaalla ohuina raitoina. Anna suklaan jähmettyä kunnolla, muutoin syöminen on sotkuista puuhaa.

 

CIMG0232.jpg

Joskus olen jättänyt laittamatta koristesuklaan ja makua kyllä piisaa ilman sitäkin.

CIMG0231.jpg

Samantapaisiin suklaapulliin, erimallisiin toki löytyy täältä kiva leipomismalli. Käykääs kurkkaamassa sekin.