CIMG8769.jpg

Helpot ja nopeatekoiset kyljykset paistinpannulla valmistuvat seuraavasti: Nuiji porsaankyljyksiä (mula 3 kpl isoja) kevyesti muovin läpi lihanuijalla tai vaikkapa pottupulikalla. Jos reunassa on selvä paksu kalvo, tee siihen viilto, niin kyljys ei kärpristy kupiksi.  Ruskista lihat rasvassa paistinpannulla molemmin puolin. Lisää pannulle 2 dl prk ruokakermaa ja ½ dl vettä sekä mausteeksi suolaa, mustapippuria myllystä ihan reilusti, paprikajauhetta, sinappia ja soijakastiketta. Kypsennä kyljykset maustetussa kermsoosissa kypsiksi. Käännä kyljykset kerran kypsymisen aikana. kansi päälle, niin lämmöt eivät karkaa pannulta. Tarkista kastikkeen maku. Jos kastike meinaa saota liikaa, lisää tilkka vettä. Ja jos kastike näyttää turhan löysältä, ota kansi pois ja anna kastikkeen kiehua muutama minuutti, niin siitä haihtuu nestettä.

Tuhtia ruokaa, tarjoa lisänä esim ihan vaan keitetyt perunat + muita kasviksia/lisäkesalaattia.