CIMG9030.jpg

Helppoa ruokaa perunalle tai keitetylle riisille kaveriksi....miksei myös pastalle. Ohjeella tulee pieni määrä. Kanssasyöjälle tästä piisas kahdelle aterialle.

Paprikainen lihahöystö (uunissa valmistetuna)

350 g possun raakoja kinkkusuikaleita maustamattomana (tai possun palapaistilihoja)

jos lihat ruskistetaan pannulla, tarvitaan vähän rasvaa

1 iso keltasipuli hienonnettuna karkeaksi

suolaa

mustapippuria myllystä

soijakastiketta (noin ½ tl)

1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

vettä (sen verran että lihat peittyvät kunnolla uunivuoassa)

paseerattua tomaattia (noin 1 dl)

1 pieni suippopaprika isoina suikaleina

noin 75 g chili-paprikatuorejuustoa

Ruskista lihat paistinpannulla tilkassa rasvaa yhdessä hienonnetun sipulin kanssa. Siirrä seos uunivuokaan. Lisää vuokaan paseerattu tomaatti ja mausteet ja vettä sen verran, että lihat peittyvät. Laita ruoka kypsymään noin 200 asteiseen uuniin tunniksi....lämpöä voi pienennellä puolen tunnin jälkeen 175 asteeseen. Lisää tunnin kuluttua paprika ja tuoorejuusto sekaan. Jatka kypsentämistä kunnes liha tuntuu oikein pehmeältä... ainakin reilu ½ tuntia vielä. Mulla ruoka hautui lähes 2 tuntia miedoss auunissa. Tarkista kypsästä ruoasta maku ja "kastikkeen" sakeus. Kastikeosuutta ei tarvitse suurustaa millään.

CIMG9033.jpg

Chilistä tykkäävät voivat laittaa tähän vielä sitäkin lisätujua antamaan.