CIMG6442.jpg

Tämä kinkku-meetwurstipiirakka syntyi samalla kertaa kuin nämä hyrrätkin.

Kinkku-meetwurstipiirakka

(piirakkavuoallinen, halkaisija noin 30 cm)

Pohja:

½ annosta rahkavoitaikinaa

Täyte:

noin 2½ dl pieniä savukinkkukuutioita (ostan yleensä ylikypsää savukinkkua ja leikkaan itse)

10 siivua meetwurstia -> hienonna

½ isoa punaista suippopaprikaa

2 - 3 kiekkoa säilykeananasta -> leikkaa pieniksi

2 dl juustoraastetta

2 dl kermaviiliä

2 isoa munaa

mustapippuria myllystä

suolaa (ripsaus, huomioiden kinkun ja meetwurstin suolaisuus)

paprikajauhetta ripsaus

tuoretta persiljaa hienonnettuna (vähintään ½ dl, saa olla reilumminkin)

Pinnalle:

noin 1 dl juustoraastetta

Valmista pohjataikina ohjeen mukaan ja painele se voideltuun (tai laita vuokaan leivinpaperi... rypistä paperi ensin ja leikkaa sitten passeliksi vuokaan) piirakkavuokaan, myös reunoille ihan korkealle.

Sekoita kaikki täytteeseen tulevat ainekset ja maistele täytettä ihan rohkeasti.....lisää makuja tarvittaessa. Kaada täyte pohjan pääll ja tasoita pinta. Pohjaa ei siis tarvitse esipaistaa ollenkaan. Jos pohjan reunat ovat täytteen laittamisen jälkeen turhan korkeat, paina ne sormin (tai haarukan piikeillä) matalammiksi.

Ripottele vielä juustoraastetta piirakan päälle.

Kypsennä piirakka 175-200 asteisessa uunissa alatasolla kypsäksi....minulla aikaa menee pyrex-vuoassa noin 35 min.

uunisi tuntien, tsekkaa loppupuolella riittävän usein, ettei piiras tummu liikaa.

CIMG6412.jpg

 

CIMG6437.jpg

Jos vuokaan laittaa leivinpaperin, saa piirakan kokonaisena kätevästi ja helposti pois vuoasta.

CIMG6440.jpg

Tuplaamalla määrät, saat tehtyä pellillisen kokoisen vastaavan piirakan.

CIMG6443.jpg

Tätä piirakkaa syötiin ihan sellaisenaan kahvipöydän suolaisena tarjottavana sekä kylmänä että hieman lämmitettynä ja lisäksi tätä syötiin vihersalaatin kera pikkuruokana.