Marjoja pakastin pullollaan, joten käytettävähän niitä on. Tässäpä yksi minun mielestäni oikeinkin varteenotettava makea marjapiiras, mikä saa pintaansa hyytelösokerikiilteen. Marjojen alta paljastuu rahka/cremefraiche-kermavaahto-fariinisokeritäyte. Ohjeen olen laittanut blogiini jo aikaisemminkin esim täällä mustikka-vadelmaversio ja vadelmaversio..., sorry vaan, että ovat kuvattomia. Ovat siltä ajalta millon Vuodatus hukkasi blogeista kuvat.
Täytettä tein tällä kertaa tuhdimman määrän mitä aikaisemmin olen tehnyt.Perusohjeessa on 2½ dl kermaa + 150 g rahkaa tms + 1 dl fariinisokeria. Jotkut tekevät tämän piiraan niin että marjoja on vain siellä täällä ja tuolla....minä laitan aina kotimaisia marjoja niin että koko pinta peittyy. Marjojen asento on vapaa.... Juu, ja minusta pohjaa pitää aina kostuttaa.
Tässäpä ohje miten minä piirakan nykysellään teen....hieman olen tarkentanut entistä ohjetta.
Hyytelöity marjatorttu
(halkaisijaltaan noin 30 cm vuokaan passeli pohja + tässä ohjeessa paksu kerros täytettä)
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
paistetun pohjan kostuttamiseen
maitoa ( reilu 1 dl)
Päälle paljon kotimaisia marjoja...ihan mitkä vaan käväty, myös happamat marjat. Minä laitoin tällä kertaa mansikoita ja mustikoita.
Marjojen pinnalle vielä hyytelösokerista kiille (pakkauksessa olevasta yksinkertaisesta ohjeesta jää minun kädellä tehtynä vähän yli)
Mittaa rahka tms kulhoon ja lisää sekaan pehmeä fariinisokeri. Vatkaa seosta kunnes sokeri liukenee....jos jää sokerihippuja, laita seos vähänsi aikaa jääkaappiin, niin sokeri liukenee. Vatkaa kerma eri kulhossa vaahdoksi ja yhdistä raka-fariinisokerivaahtoon. Maistele makeutta ja halutessaan tähän voisi laittaa vielä vaniljasokeriakin. Levitä täyte pohjan päälle niin että se on keskeltä hieman korkeampana mitä reunoilta.. Asettele kotimaiset täytteen päälle niin että koko pinta peittyy marjoilla. Merjat voi tietenkin asetella haluamallaan tavalla. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan (jos haluat punaisen kiilteen, laita osaksi nestettä punaista mehua) ja kaada tai lusikoi vadelmien päälle.... pullasivellintäkin voi reunimmaisien marjojen sivelyssä käyttää. Anna piirakan tekeytyä kylmässä vähintään muutama tunti tai mielellään seuraavaan päivään, jotta pohja kostuu ja mehevöityy.
Marjapiiras/torttu ennen marjojen laittamista. Pakastetut marjat kannattaa sulattaa ja valuttaa kunnolla ja sitten vaan asettelee ne halutulla tavalla.
....ja hyytelösokerikiille marjojen pinnalla
Nam! Herkullista piirakkaa vaikka ihan yksistään puolukoistakin tehtynä.
Kommentit