Pakastimessa oli vielä pari pienehköä pussillista viime syksynä pakastamiani kotimaisia omenalohkoja ja kun syöjiä oli tiedossa enemmänkin, päätin tehdä niistä paistosta jälkkäriksi.
Kaura-omenapaistos
(iso vuoallinen)
6-7 isoa omenaa (käytn 2 pussillista kotimaisia omenalohkoja pakastimesta)
1½ - 2 tl kanelia
150 g voita
1½ dl fariinisokeria
4½ dl kaurahiutaleita
Kuori omenat mikäli katsot sen tarpeelliseksi ja lohko ne.Laita omenalohkot vuokaan (pakastetut lohkot jäisinä) ja ripottele kaneli omenalohkojen päälle.
Sulata voi ja sekoita siihen kaikki muut ainekset. Levitä seos omenalohkojen päälle.
Kypsennä paistosta vähän alle 200 asteisessa uunissa kunnes omenalohkot ovat pehmenneet ja pinta saanut väriä....mulla aikaa meni tämän kokoisen määrän kypsentämisessä lähes 40 min.
Tarjoa paistoa haaleana kylmän vaniljakastikeen tai jätskipalan kera.
Meillä tästä vuoallisesta tuli ihan hyvin 8 ylimmän kuvan mukaista annosta.
Kastikkeena meillä oli kaupasta valmiina ostettua Valion Vanilla laktoositonta kastiketta...on ehdottomasti oma lempparini valmiskastikkeista.
Kommentit