CIMG7899.jpg

Kaikenlaiset broilerikeitot ovat omia lempparikeittojani ja onneksi kanssasyöjäkin suostuu niitä syömään. Viime viikolla tein tällaista todella nopeasti valmistuvaa riisistä versiota. Ruokakermoja oli tuhottavana, joten aika kermaiseksi tämän laitoin, vaan vähempikin piisaa. Ja tietty tuoreita yrttejä sekaan. Minä tein keiton maustamattomista lihoista, vaan tokihan keiton voi tehdä valmiiksi marinoiduista lihoista...tällöin riittaa mausteita heiman vähemmän mitä ohjeessani. Mulla oli broilerin ohutleikkeitä iso pakkaus, joten tein osasta tätä keittoa ja osasta pieniä broilerivartaita.

Nopea broileri-riisikeitto

(noin 4 annosta)

noin 300 g broilerin filesuikaleita maustamattomana (mulla ohutleikkeitä mitkä suikaloin)

öljyä (tai muuta rasvaa) 

1 pieni keltasipuli hienonnettuna

3/4 tl kurkumaa

3/4 tl currya

suolaa

timjamia ripsaus (mulla ihan vaan kuivattua)

1 oikein pullea valkosipulin kynsi hienonnettuna

kukkura tl hujanaa (tai ripsaus sokeria)

 8 - 10 dl vettä

1 kanaliemikuutio tai vastaavaa

2 dl pitkäjyväistä riisiä (alkuperäisessä ohjeessa 2 dl rakettispaghettia tai munanuudeleita katkottuna)

200 g pss herne-maissi-porkkanaseosta (pakaste) tai muuta kasvisseosta

2 - 4 dl ruokakermaa

mustapippuria myllystä oman maun mukaan

Valmiiseen keittoon tuoretta basilikaa ja persiljaa (tai korianteria)

Kuumenna rasva kattilassa, lisää lihat ja curry ja kurkuma sekaan ja anna niiden kypsyä välillä sekoitelen muutama minuutti...lihasta tulee valkoista pinnaltaan. Toki lihat voisi ruskistaa ihan paistinpannullakin, vaan pieni määrä onnistuu näinkin tehden ja tulee vähemmän tiskiä.  Lisää sekaan vesi ja mausteet ja anna lihojen kypsyä hyvin maustetussa liemessä 10-15 min. Lisää sitten sekaan kiehumaan riisi (tai pasta tai nuudelit) ja pakastekasvikset (nämä voisi laittaa hieman myöhemminkin, riippuen mitä sekoitusta käyttää) ja anna ainesten kypsyä. Lisää sitten sekaan ruokakermaa itselle passeli määrä....laita ny ainakin 2 dl....minä hurautin sekaan 4 dl. Kuumenna keitto vielä kiehuvaksi ja tarkista keiton sakeus.... Lisää reilusti tuoreita yrttejä. Minä laitoin basilikaa ja persiljaa. Tarkista vielä keiton maku.

CIMG7894.jpg

Keitto oli ihanan lempeän makuista (no juu....onhan tässä ruokakermaa aika reilusti) ja silti samalla mausteista. Keiton alkuperäinen ohje on täältä, vaan muokattuahan sitä tuli aika paljon...