CIMG8638.jpg

Kaiken sortin broilerikeitot ovat minun lempparikeittoja. Tässä versiossa on runsaasti kesäkurpitsaa ja muitakin kasviksia, riisiä ja lihana toista ruokaa varten paistamiani pehmeän pippurisia broilerin sisäfileitä paloiteltuna. Tuo lihapakkaus on niin iso (600 g), jotta meillä siitä tehdään kevyesti ainakin 2 eri ruokaa. Samaista lihaa käytettiin aikaisemmin Cobbin salaattiin.

Broileri-kesäkurpitsakeitto (kypsästä broilerista + riisiä)

(4-5 annosta)

 8 - 10 dl vettä

1 iso sipuli hienonnettuna vihreine varsineen

kurkumaa (aluksi ½ tl)

currya (aluksi vajaa tl)

paprikajauhetta (aluksi vajaa tl)

soijakastiketta (noin 1 tl)

suolaa (aluksi vajaa tl)

1 oikein pullea valkosipulin kynsi hienonnettuna

1 kanaliemikuutio

sitruunapippuria (aluksi ½ tl)

1 kukkura dl puuroriisiä (toki voi käyttää pitkäjyväistäkin)

½ kpl vihreää kesäkurpitsaa pieninä kuutioina

200 g pss herne-maissi-porkkanaseosta (pakaste)

½ isoa suippopaprikaa suikaleina

2 - 4 dl ruokakermaa

noin 300 g kypsää broileria paloiteltuna (mulla broilerin sisäfileitä pannulla paistettuna ja leikattuna pienmmiksi) ....toki myös esim paistetut ja maustetut filesuikaleet käyvät

Mittaa kattilaan vesi ja mausteita ja kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää sekaan hienonnettu sipuli (jätä vihreä varsiosa lisättäväksi vasta lopussa) ja riisi ja anna kypsyä 10 min välillä sekoitellen. Lisää sitten sekaan pakastekasvikset ja pienet kesäkurpitsakuutiot. Kypsennä kunnes kasvikset tuntuvat lähes kypsiltä. Lisää sitten sekaan paloiteltu kypsä liha, ruokakerma ja paprikasuikaleet ja kypsennä vielä hetkinen. Tarkista keiton makua ja mieleistä sakeutta jo kypsymisvaiheessa ja lisäile tarpeen mukaan mausteita ja lientä. Keiton lopulliseen makuun vaikuttaa niin paljon myös lihojen mausteet. Minä halusin tästäkin keitosta aika kermaisen, joten laitoin kermaa noin 3 dl. Lisää kypsään keittoon sipulin vihreät varret leikattuna ja tuoreita yrttejä oman mielen mukaan. Minä jätin yrtit tällä kertaa kokonaan pois....hyvää keittoa oli siitäkin huolimatta.... tai kanssasyöjä vois sanoa, että sen takia...

CIMG8646.jpg

CIMG8635.jpg

Itse tykkään keitossa ettei paprikasuikaleet mene ihan kypsäksi, vaan jos semmoisista tykkää, niin silloin laittaa ne hieman varhaisemmassa vaiheessa muiden ainesten kanssa kypsymään. Onneksi tätä keittoa jäi toisellekkin päivälle. Nestettä (= vesiloraus) joutuu aika usein lisäämään lämmitysvaiheessa, jotenkin riisit imevät nestettä vielä säilytyksen aikana.