CIMG7446.jpg

.... ja munkeille/munkkirasvalle tuoksuu huusholli vieläkin, vaikka olen tuulettanut kuinka. Olisin niin toivonut, että olisi ollut lämmin ilma, jotta olisin voinut paistaa munkit ulkona....vaan toppatakki päällä ei munkkien paisto oikein houkuttanut...

CIMG7454.jpg

Munkit syntyivät seuraavin suhtein...

Munkit

(noin 70 kpl ei julmetun isoja munkkeja)

8 dl haaleaa vettä

noin 75 g tuoretta hiivaa

2 tl suolaa

2 dl sokeria

2 munaa

1 rkl jauhettua kardemummaa

150 g pehmeää/sulatettua rasvaa

vehnäjauhoja

munkkien paistamiseen rapsiöljyä (varaa noin 2 litraa...riippuen kattilan/padan koosta)

munkkien sokeroimiseen hienoa sokeria (käytin ihan tavallista, kauniimpi pinta tulisi hienommalla)

CIMG7444.jpg

Minä teen rinkilämunkit perinteisesti oikein pehmoisesta kohotetusta taikinasta ensin pikkupullaksi, uusi kohotus ja sitten sormet pullan läpi kierittäen rinkiläksi....lyhyt kohotus rinkilöille ja keittelen niitä noin 170 asteisessa öljyssä. Ihan ripsakkaasti sai eri vaiheita tehä, kun yksin näitä tein...mulla meni paisteluun tunti, kun keittelin kattilassa mihin mahtui vain 3 tai 4 munkkia kerralla kypsymään.

CIMG7453.jpg

Ei sitä voi kieltää...onhan ne hyviä tuoreeltaan.