CIMG5668.jpg

Aina ei keittiössä viitsi kauaa hääriä, varsinkaan silloin kun on vieraita. Kylmänä tarjottava salaatti on nopeatekoinen eikä kärsi vaikka sen tekeekin jo vähän aikaisemmin jääkaappiin. Vieraamme tykkäävät kalasta, joten siksi salaattiin valikoitua suolukaksi lämminsavulohi.

Iso vadillinen salaattia syntyi seuraavista aineksista

Savukalasalaatti

½ pkt makeaa frisee salaattia

½ kpl jäävuorisalaattia (hienonna ja huuhtele maitiaisneste pois, niin salaatti ei tummu)

1 pieni pkt miniluumutomaatteja

1 pieni tuore kurkku

1 pieni punasipuli (hienonna ja huuhtaise vedellä, niin ei värit leviä muihin aineisiin ja makukin mietonee)

10 cm pätkä purjoa (hienonna)

terttu tummia viinirypäleitä

1 keltainen paprika

1 tlk salattijuustokuutioita (valuta hyvin)

1 pienehkö lämminsavulohifile

(+ haluttua salaatinkastiketta. ... meilllä sinappipohjaista ja taivaallista kastiketta)

Puhdista ja paloittele salaatit ja levitä ne pohjaksi isolle vadille. Puhdista kaikki ainekset ja leikkaa ne haarukkapaloiksi. savukalan paloittelu luonnistuu ihan sormin....kunnon palasia, että näkee kalapalatkin. Kokoa aineksista salaattipedille salaatti ripottelemalla aineksia kerroksittain. Jos salaattia haluaa hieman sekoittaa vadilla, onnistuu se helposti työntämällä iso leikkuuveitsi aineksiin ja vähän nostamalla niitä... säilytä salaatti kylmässä tarjoiluhetkeen asti. Tarjoa lisänä haluttua salaatinkastiketta ja esim patonkia.

CIMG5672.jpg

CIMG5685.jpg

Kreikkalainen valkosipulituorejuusto maistui patongilla oikein hyvin salaatin lisänä.

CIMG5680.jpg

Vaikkakin alusta lähtien kotosalla tehty patonki on hyvää, ei aina jaksa/viitsi/ehdi/halua tehdä kaikkea alusta lähtien. Silloin meillä ostetaan esipaistettua maalaismoniviljapatonkia ja nautiskellaan siitä.