CIMG5729.jpg

Vaikka lasagnesta tykätäänkin, tulee sitä aika harvoin tehtyä....vaikkka kaikenmoisia pastavuokia muutoin aika usein teenkin. Täällä oli ohje missä pastalevyt ensin kiehautetaan, joten halusin kokeilla ohjetta. Näin pientä määrää tehdessä ihan ok, vaan en kyllä isompaa määrää tehdessä rupeasisi pastalevyjä keittelemään..... Hyvää oli lasagne ja lähes ohjeella tein, paitsi että lisäsin sipulin ja laitoin enemmän pastalevyjä ja vieläkin lasagne oli makuumme riittävän pehmeää/löysää. Chiliä en laittanut ollenkaan, vaan te jotka tykkäätte siitä, lisätkää sitä jauhelihakastikeen mausteeksi.

Jauhelihalasagne (herkkulasagne)

14 kpl ( joka 16 kpl) täysjyvä lasagnelevyä + vettä levyjen keittämiseen

Jauhelihakastike:

400 g naudan jauhelihaa

1 pieni keltasipuli hienonnettuna

400 g tomaattimurskaa

4 dl vettä

n. 1 tl suolaa ( vähän enemmän....maistele valmista kastiketta)

2 rkl ketsuppia

mustapippuria myllystä

2-3 tl kuivattua oreganoa

1 tl paprikajauhetta

1 tl aromisuolaa

1 tl valkosipulijauhetta tai oikeaa valkosipulia muutama kynsi

2 rkl vehnäjauhoja ja noin 4 rkl vettä -> suurus

Juustokastike:

2 rkl öljyä

2 rkl vehnäjauhoja

½ tl suolaa (vähän enemmän?)

2 dl ruokakermaa

3 dl vettä ( TAI ruokakerman ja veden TILALLE 5 dl maitoa)

3 dl juustoraastetta

Jauhelihakastikkeen valmistus: Paista jauheliha ja sipuli, lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet ja keittele 15 minuuttia. Sekoita vehnäjauhot kylmään vesitilkkaan ja suurusta kastike. Tarkista maku.

Juustokastikkeen valmistus: Mittaa kattilaan öljy ja jauhot ja sekoita. Lisää kerma ja vesi ja kuumenna kastike koko ajan sekoittaen hyvin pohjaa myöten. Hauduttele kastiketta pari minuuttia. Sammuta levy ja lisää suola sekä juustoraasteet ja sekoita, kunnes juusto on sulanut kastikkeen sekaan.

Kuumenna vesi kiehuvaksi (minä käytin oikein isoa kattilaa), lisää lasagnelevyt ja kypsennä ne. Minä varovaisesti sekoittelin/irrottelin levyjä keiton aikana isolla reikäkauhkalla. Laita pastalevyt valumaan.

Kaada vuoan pohjalle vähän jauhelihakastiketta ja laita eka pastakerros (3-4 pastalevyä). Levitä kolmasosa jauhelihakastikkeesta ja noin neljäsosa juustokastikkeesta pastalevyille.... minä pruukkaan jakaa juustokastikkeen kauhalla/isolla lusikalla ripotellen joka paikkaan. Nosta päälle kolme-neljä keitettyä lasagnelevyä. Ja taas kastikkeita....tee näin 3-4 kerrosta vuoastasi riippuen. Säästä pinnalle ohut kerros juustokastiketta. Pinnalle kastikkeen päälle voi vielä ripotella vähän juustoraastetta...Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 30 - 40minuuttia eli kunnes pinta saa hyvin väriä....minä nostin uunin lämpöä lopussa hieman pinnan ruskistamisen takia. Anna lasagnen (ja yleensäkkin pastavuokien) tekeytyä peitettynä ennen syöntiä noin 10 min. Sinä aikana lasagne tiivistyy ja maut tasaantuvat.

CIMG5717.jpg

Lasagne menossa uuniin...pinnalle laitoin vielä ihan pikkasen juustoraastetta.

CIMG5721.jpg

Minun makuuni lasagnesta tuli vieläkin riittävän kosteaa...teen varmasti tällä ohjeella toistekkin ja laitan sitten tähän annokseen 16 kpl täysjyvälasagnelevyjä.

CIMG5726.jpg

Sen verran iso vuoallinen tällä ohjeella tulee, jotta aika monta kertaa syötiin lasagnea, vaan eipä tuohon vielä ehtiny kyllästyä.