CIMG4762.jpg

Valkosipuli/kermaperunoita voi tehdä monella eri tavalla. Tässäpä yksi vaihtoehto maukkaisiin perunoihin. Kypsentämisen voisi tehdä kokonaankin paistinpannulla liedellä tai ottaa vaan perunoihin pinnan paistinpannnulla ja laittaa kypsymään uuniin.

Valkosipuliperunat

4 kpl oikein isoja perunoita kuorittuna

3 pulleaa valkosipulin kynttä

suolaa

mustapippuria myllystä

2 dl ruokakermaa + noin ½ dl vettä

Viipaloi kuoritut perunat tasapaksuiksi viipaleiksi ja huuhtaise ne kylmällä vedellä. Ruskista perunaviipaleet kahdessa erässä paistinpannulla ja lisää sekaan valkosipuli ja muut mausteet ja nesteet. Kuumenna kaikki kiehuvaksi pannulla ja jatka kypsentämista miedolla lämmöllä paistinpannulla kannen alla välillä sekoitellen ja tarpeen mukaan nestettä lisäten.... maistele jo tässä vaiheessa ja lisää makuja tarpeen mukaan.

TAI kaada peruna-mauste-nesteseos kiehauttamisen ja maistelun jälkeen uunivuokaan ja jatka kypsentämistä uunissa 200 asteisessa uunissa kunnes perunat ovat pehmeitä. Minä laitoin perunat kypsymään laakeaan astiaan, joten ne kypsyivät nopeasti...noin 20 min meni aikaa.

CIMG4759.jpg

Näin pannulla liedellä voisi perunat (näin pienen määrän) siis kypsentää myös ihan kypsiksi asti... humpsautimpa perunat kuitenkin uunivuokaan ja loppukypsensin uunissa.

CIMG4764.jpg

Me söimme näitä ihania kermaisia valkosipuliperunoita tähän tapaan kypsennetyn ylikypsän uunipossun kanssa.