CIMG3633-normal.jpg

Pappa viittaa kakun nimessä Leenamuori-leipoo blogin pitäjän isään. Erilaista tässä tiikerikakussa on se että raitaosaan tulee nimenomaan kaakaoJUOMAjauhetta (oboy tms), eikä tummaa leivontakaakaota....mitä minä ainakin olen oppinut tiikerikakun raitaan käyttämään.

PAPAN TIIKERIKAKKU

(1 kpl kakkuja noin 2 litran vuoassa paistettuna)

250 g voita

2 1/2 dl sokeria

4 munaa

2 tl vanilijasokeria

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

Raitaosaan lisätään:

3 rkl kaakaoJUOMAjauhetta (ei siis tummaa kaakaota)

1 rkl maitoa

Vaahdota huoneenlämpöiset voi ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Sekoita kuivat aineet, paitsi kaakaojauhe, keskenään ja siivilöi taikinaan. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Ota nyt taikinasta pieni osa (1/3) erilleen. Sekoita maito ja kaakaojauhe ja sekoita tuohon taikinaosaan. Levitä puolet vaaleasta taikinasta voidellun ja korppujauhotetun kakkuvuoan pohjalle. Levitä päälle kaakaotaikina ja lopuksi loput vaaleasta taikinasta. Halutessasi sekoita taikinoita hieman esim. kahdella haarukalla reuoilta keskustaan päin nostellen tai tökkäämällä haarukan säännöllisin välimatkoin taiknaan ja nostat sen pois tai muulla tapaa. Paista kakkua 2 litran (voidellussa, jauhotetussa?) vuoassa 160-175 asteessa 50-60 minuuttia tavallisen vastusuunin alimmalla tasolla.Tarkista kakun kypsyys tikulla...kuiva tikku=kypsä kakku.

 

CIMG3639-normal.jpg

Minä en taaskaan sekoittanut kerroksia mitenkään ja tämä  näköiset raidat tuli...