Laitanpa vielä grillailuista tällaisen fileen ohjeen, sillä tämä on maultaan niin erilaista mitä nuo muut tämän kesän tekemiset ovat...

CIMG3064-normal.jpg

Tämän ruoan alkuperäinen ohje löytyy täältä.

Pieniä muutoksia ohjeeseen tein, joten alla ohje miten minä ohjeen toteutin...

Punaviinipossua grillissä
(2-3 annosta)

1 kpl porsaan sisäfileetä ( noin ½ kg)

Marinadi lihalle

n.50 g tomaattipyreetä
3/4 dl punaviiniä
mustapippuria myllystä maun mukaan, mutta reilusti
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl paprikajauhetta
½  tl suolaa (laitoin ripsauksen enemmän)
1 rkl muscovadosiirappia (varmasti muukin makeus käy)
1 tl kuivattua rakuunaa
 

Poista lihasta kalvot.
Sekoita marinadin ainekset ja laita liha joukkoon maustumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Säilytä liha hyvin peitettynä jääkaapissa, ettei koko jääkaappi tuoksu marinadille.

Nosta liha lämpenemään huoneenlämpöön väh. ½ tuntia ennen kun aloitat grillaamisen.
Grillaa file kokonaisena keskikuumalla lämmöllä (meillä grillin ylätasolla) aina välillä lihaa käännellen halutun kypsäksi. Anna lihan levätä hetki folion alla ennen viipalointia.

 

CIMG3060-normal.jpg

Marinadia tuntui olevan aika reilusti, vaan kanssasyöjä halusi sivellä osan marinadista grillaamisvaiheessa lihan pintaan. Otin siis marinadia erilleen vähän...en tykkää käyttää sivelyssä sitä missä liha on ollut maustumassa.

CIMG3066-normal.jpg

Liha oli aika mausteisen makuista eli just passelia mulle. Miedommaksi jää, jos ei lihaa sivellä marinadilla kypsymisen aikana.

CIMG3071-normal.jpg

...ja hetkisen päästä lautanen näytti tältä...