CIMG2207-normal.jpg

Viime viikolla oli syöjiä enemmän, joten broilerikastikekin syntyi hieman isompana annoksena mitä yleensä.

Broileri-currykastike

(7-8 aikuisten annosta)

noin1 kg broilerin rintafileitä (maustamaton)

rasvaa lihojen ruskistamiseen

paprikajauhetta, currya, suolaa, sokeria, mustapippuria rouheena

4 dl ruokakermaa

n. 3 dl vettä

1 pieni purjosipuli

2 pientä prk ananaspaloja valutettuna

2 kukkuraa rkl vehnäjauhoja + 1 dl vettä

1½ rkl kuivattua ruohosipulia

 

Leikkaa fileet suikaleiksi. Ruskista lihat padassa. Lisää sekaan myös hienonnettu purjo ja mausteet ja sekoita hyvin sekaisin. Lisää ruokakerma ja vesi (sen verran että lihat peittyvät). Kypsennä lihoja haudutellen noin ½ tuntia välillä pohjaa myöden sekoittaen. Lisää sekaan valutetut ananaspalat. Tarkista nesteen määrä ja lisää vettä (tai ananasmehua) tarvittaessa. Suurusta kastike vehnäjauho-vesiseoksella kastikkeeksi. Lisää ruohosipuli. Hauduta vielä noin 5 min. Tarkista maku. Tarjoa  broilerikastike keitetyn riisin tai pastan kanssa  ja voip tätä toki perunoidenkin kanssa syödä.

 

CIMG2197-001-normal.jpg

Vihersalaatissa on makeaa friseesalaattia, kurkkua, tomaattia, tummia viinirypäleitä, tuoretta basilikaa ja punaista suippopaprikaa. Paprika laitettu noin, sillä kaikki syöjät eivät tykänneet paprikasta.