CIMG1355-normal.jpg

Tämän helpon kahvikakun ohjeen löysin Kermaruusun blogista. Kiitos ohjeesta.

Kuvassa kakun pinta näyttää siltä, jotta se olisi tarttunut vuokaan...vaan ei se tarttunut, pinta vaan paistui noin epätasaisesti. Ensi kerralla taidan kuitenkin perinteisesti ihan korppujauhottaa voidellun vuoan, josko pintakin tulisi sitten kauniimpi. Tomusokeria pintaan, sillähän pinta olisi kaunistunut, vaan en halunnut enää lisämakeutta laittaa, koska söimme kakun ihan "arkikakkuna" kotosalla.

 

Helppo sitruunakakku

5 dl vehnäjauhoja

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 rkl vaniljasokeria

½ sitruunan kuori ja mehu

2 dl kermaa

2 kananmunaa

1½ dl sulatettua voita

 

Laita kulhoon kaikki kuivat ainekset ja sekoita ne keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi. Kaada taikina voideltuun (ei tarvitse korppujauhottaa) kakkuvuokaan ja paista 160-170 asteessa n.40 min. Tarkista kakun kypsyys tikulla. Kuiva tikku = kypsä kakku. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.

CIMG1349-normal.jpg

Pikkasen kakkuni repesi pinnalta, vaan minua tuollainen ei haittaa....varsinkaan tällaisessa ei vatkatussa kakussa. Kuvan laitan ihan sillä, jotta näkisitte, minkä kokoinen kakku ohjeella tulee.

Maku kakussa on ihanan sitruunainen. Rakenne ei kakussa tietenkään ole niin kuohkea mitä vatkatuilla ohjeilla tulee. Juhliin yms ehken kuitenkin valitseisin ohjeen missä vatkataan rasva ja sokeri vaahdoksi ennen muiden ainesten lisäämistä.... siis ihan vaan rakenteen takia ja siksi, jotta on itse tottunut sellaiseen.