Täsjyväspaghettiveden ja spghetin kiehuessa tekaisee sille pikaisen jauhelihasoosin kaveriksi. Pekonilla tai ilman. Ruoan viereen lautasille vielä tuoretta ja nälkäiset miehet on ruokittu alle puolen tunnin. Jäi tästä onneksi minullekkin...
Pikainen jauhelihakastike
400 g naudan jauhelihaa
170 g pkt pekonia -> leikkaa saksilla pieneksi
1 keltasipuli hienonnettuna
tomaattipyrettä tuubista oman maun mukaan
3-4 dl vettä
suolaa
soijakastiketta
paprikajauhetta
mustapippurirouhetta
valkosipulia
Maizena kastikesuurusta (ruskea)
2 dl ruokakermaa
Laita pekonit kylmälle pannulle ja anna rasvan tiristä lihoista irti. Lisää jauheliha rakeistumaan ja sipuli sekaan kuullottumaan. Sitten vesi, ruokakerma + mausteet heti perään. Anna kastikeen kiehua koko ajan... heti perään ruskeaa suurustetta sopiva määrä. Minä en mitenkään mittaile tuota suurustetta, koska se suurustaa heti kiehuvaan seokseen laitettaessa, joten kastikkeesta on helppo katsoa sopiva sakeus. Tarkista kastikkeen maku ja anna hautua kunnes spghettikin on kypsää.
Salaattia saa joskus oikein tyrkyttää, vaan tällainen perussalaatti oli hävinnyt lautaselta kokonaan. Salaatissa on siis vain lehtisalaattia, kirsikkatomaatteja, keltaista paprikaa ja Piel de Sapo melonia.
Kommentit