CIMG1715-normal.jpg

 Todella helppo- ja nopeatekoista herkkua mämmistä. Jos ei halua käyttää maustettuja rahkoja, voi tietenkin ihan hyvin laittaa maustamatonta rahkaa ja maustaa seos vaniljasokeilla ja sitruunanmehulla (ja keltaisella raastetulla kuorellakin). Minulla oli ostettuna mausterahkoja, joten helpolla mentiin...

Mämmirahka aprikoosien kera

(7-8 jälkiruoka-annosta, ei santsikierrosta)

1 prk sitruunarahkaa

1 prk vaniljarahkaa

n.250 g mämmiä ( tällä määrällä herkku maistuu ihan selkeästi mämmille...vähennä, jos tykkäät miedomman makuisesta)

4 dl vispikermaa -> vaahdota löysäksi vaahdoksi

sokeria oman maun mukaan (laitoin n.½ dl)

vaniljasokeria (n.2 tl)

pinnalle säilykeaprikoosin puolikkaita vajaa 1 pieni prk (tai muita hedelmänpalasia, myös viinirypäleet passaavat yllättävän hyvin mämmirahkan päälle) ja suklaarouhetta n.2 rkl

 

Mittaa kulhoon rahkat ja mämmi ja sokeri ja sekoita sähkövatkaimella sekaisin. Lisää kermavaahto hitaalla nopeudella tai käsin sekoittaen. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria. Laita mämmirahka laakeaan tarjoiluastiaan (tai annoskulhoihin) ja koristele aprikoosin puolikkailla ja rouhitulla suklaalla.

 

CIMG1712-normal.jpg

Tykättiin paljon, me kaikki 4 syöjää, kun ei herkku ollut liian makeaa.