CIMG1337-normal.jpg

Olen nyt parikin kertaa saanut maistaa tätä maukasta salaattia/lisuketta, joten olihan tätä tehtävä myös itse. Muutamia pikkasen toisistaan poikkeavia ohjeita netistä löysin. Minä vaklasin niistä summan mutikassa yhden ohjenuorakseni. Tiedä sitten tämän venäläisyydestä... vaan hyvää on. Kokkeilkaas!

Näillä mentiin...

Venäläinen porkkanasalaatti/raaste/lisuke

(4 annosta... tosin popsii tämän määrän parikin syöjää)

4 kpl isoja porkkanoita

majoneesia (varaa väh. 2 dl tähän määrään)

valkosipulia oman maun mukaan (varaa vähintään 3 kynttä)

muita mausteita (esim tabackoa, chilikastiketta, suolaa)

Minä ripsautin vielä ruohosipulia päälle

 

Raasta kuoritut porkkanat ja hienonna valkosipulinkynnet.

Lisää raasteeseen majoneesia, niin että sitä on joka puolella raasteessa. Lisämausta salaattia, mikäli maistamisen jälkeen se kaipaa lisäpotkua.

Anna maustua kylmässä vähintään tunti ennen syömistä.

 

CIMG1336-normal.jpg

Sopii kosteana lisukkeena monelle ruoalle esim. paistetulle kalalle, jauhelihamurekeruoille, kasvispihveille yms...