CIMG1106-normal.jpg

Maailman parhaaksikin pannukakuksi suuremmalla sokerimäärällä (alkuperäisessä 1½ dl sokeria...hui)  tituleerattu pannukakku.....tiedä nyt sitten ihan maailman parasta, vaan hyvää joka tapauksessa.

Pannukakku

(pellillinen)

8 dl maitoa

4 dl vehnäjauhoja

3 isoa munaa

1 tl suolaa

½ dl sokeria

(2 tl vanilliinisokeria....ei välttämätön)

50 g sulatettua rasvaa

 

Vatkaa (esim pallovatkaimella) maitoon munat, jauhot ja muut ainekset. Kaada raaka taikina pellille leivinpaperin pälle. Paista pannari 200-225 asteisessa uunissa keskitasossa 20-30 min. Anna jäähtyä hetkinen ja leikkaa halutun kokoiseiksi paloiksi. Tarjoa lisukkeena hilloa, marjoja, maustettja rahkaseoksia, kermavaahtoa, jäätelöä....tai nauti ihan sellaisenaan, kuten meillä useinmiten.

 

CIMG1094-normal.jpg

Kuplia täynnä oli pannari uunista otettua, vaan kyllä ne ehtivät laskeutua kuvauksen aikana... ei tartte leivinjauhetta, kun on nesteen ja jauhojen suhde ok ja riittävästi kananmunaa taikinassa.

 

CIMG0423-normal.jpg

Samaisella perusohjeella toisella kertaa tehtyä pannaria. Tähän taikinaan käytin osittain nesteeksi pari päivää vanhaa kermaa. Oli oikein täyteläisen makuista pannaria.