Muutama ämpärillinen ollaan talven aikana appelsiineja kanssasyöjän kanssa mutusteltu. Suurin osa ihan sellaisenaan, vaan on niitä muutama ihan ruokiinkin joutunut, kuten mm alla olevaan salaattiin.

CIMG1216-normal.jpg

Kuvasta näätte hyvin miten rikkonaisia salaattijuustokuutioita on laktoosittomat Valion salaattijuustokuutiot olleet. Pari purkkia olen ostanut ja kumpaisessakin juusto on ollut tuollaista solkkua. No, maku on ollut kyllä ihan ok.

Appelsiinit voisi tietty ottaa kalvottomiksikin ja leikata vaikka viipaleiksi. Minä teen yleensä arkiselle aterialle ihan vaan ensin lohkoiksi ja sitten saksilla pieniksi paloiksi.

 

Appelsiini-sipulisalaatti

3 kuorittua appelsiinia paloiteltuna pieniksi tai leikattuna viipaleiksi

pieni keltasipuli oikein ohuina siivuina

1 dl salaattijuustokuutioita

2 rkl tummia oliiveja viipaleina

Sekoita ainekset tai lado ne kerroksittain tarjoiluastiaan, peitä kelmulla/muovipussilla ja laita tekeytymään kylmään ainakin tunniksi.

 

Täältä löydät hieman erilaisen appelsiinisalaatin.