CIMG0409-normal.jpg

Säännöllisin väliajoin tätä perusarkiruokaa pitää saada... joko juustoisena versiona tai ihan naturellina versiota.

 

Jauheliha-makaronilaatikko

400 g sarvimakaronia + vettä makaronien keittämiseen

400 g naudan jauhelihaa

1 oikein iso keltasipuli

n. 2 tl suolaa

n. 1½ tl paprikajauhetta

ripsaus jauhettua valkopippuria ja valkosipulijauhetta

3 isoa munaa

8 dl maitoa

Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää makaronit ja keitä ne  napakan kypsiksi.... eli n. 10 min. Valuta keitinvesi pois.

Ruskista jauheliha + hienonnettu sipuli paistinpannulla ja lisää kaikki mausteet sen sekaan.

Yhdistä jauhelihaseos heti keitettyjen valutettujen makaronien sekaa ja sekoita seos tasaiseksi.

Vatkaa maito ja munat sekaisin ja kaada muiden uunivuoassa olevien aineiden sekaan. Jos haluat tarkistaa maun, kuumenna seosta esim kahvikupissa mikroaaltouunissa ja maistele.... lisää tarvittaessa makuja. 

Noilla maustemäärillä tulee ihan perussettiä....mausteisesta ruoasta tykkäävät, lisätkää mausteita.

Kypsennä laatikko n. 200 asteisessa uunissa 40-60 min ( riippuen mm. miten korkeaan vuokaan laitat laatikon paistumaan).... on kypsää kun munamaito on hyytynyt keskeltäkin ja pinta on kunnolla ruskistunut.

 

 

CIMG0406-normal.jpg

Kuten liinasta voi tunnistaa, niin joulun jälkeen tätä tehtiin....