Oikein passelia ruokaa kahvikakkujen leipomispäiväksi. Valmistuu siinä sivussa melkeinpä itsestään...
Ollakko nimi nyt sitten kaali-jauhelihakeitto vai jauheliha-kaalikeitto...lihaa tässä oli ihan reilusti.
Jauheliha-kaalikeitto
reilu 1 kg valkokaalia (tarkka paino oli puhdistamatonta 1,2 kg)
sopivasti vettä
2 lihaliemikuutiota
suolaa
paprikajauhetta
soijakastiketta
3 porkkanaa
400 g naudan jauhelihaa
1 oikein iso keltasipuli
kuivattua meiramia
Puhdista ja paloittele valkokaali. Kuori porkkanat ja viipaloi ne (älä kuitenkaan kauhean ohuiksi). Kuumenna aluksi n. 1 litra vettä kiehuvaksi. Lisää siihen lihaliemikuutiot ja mausteita ja laita kaalit ja porkkanaviipaleet hautumaan liemeen. Lisää vettä niin että ainekset peittyvät nippa nappa. Anna kaalien kypsyä reilu ½ tuntia. Ruskista sinä aikana jauheliha ja hienonnettu sipuli pannulla. Lisä ne kattilaan kaalin sekaan. Kypsennä kypsäksi ja lisää vettä tarvittaessa. Lisää kuivattu meirami lopussa jatarkista maku muutoinkin.
Meillä tästä syötiin kahtena päivänä ja hyvää oli lämmitettynäkin.
Kommentit