CIMG9837-001-normal.jpg

Tämä Pirkassa julkaistu sitruunan makuinen kakku pääsi meilläkin suureen suosioon, kuten niin monessa muussakin huushollissa.

Appelsiinikakusta ja appelsiinisuklaakakusta kun tyktään, päätin kokeilla suklaahuntukakkua myös appelsiinisena versiona.

Suklaahuntukakku

(kakusta leikkaa n. 25 siivua)

250 g voita tai leivontamargariinia
3 dl (250 g) sokeria
5 kananmunaa
4 dl (250 g) vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
  appelsiinin raastettu kuori
2 rkl appelsiinin mehua
Kuorrutus  
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 dl vispikermaa
 
Voitele ja( korppu)jauhota ( käytin vehnäjauhoja) 2 litran rengasvuoka.
 
Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen ja lisää muutama lusikallinen jauhoseosta aina välillä....niin ei taikina juoksetu niin helpolla.
 
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos taikinaan.
 
Lisää lopuksi hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori ja mehu.
 
Lusikoi taikina tasaisesti vuokaan ja kopauta vuokaa pöytään, jotta taikina täyttää kaikki kolot.
 
Kypsennä kakkua 150-160-asteisen uunin alatasolla  55-60 minuuttia. Paistumisajan loppupuolella nostin lämmön n. 180 ja annoin olla hetken saadakseni kakkuun hieman ruskeammman paistopinnan. Kokeile kakun kypsyys kakkuosan keskeltä. Kuiva puutikku = kypsä kakku.... kakku ei suinkaan ole kypsä silloin kun se irtoaa vuoan reunoista....harvoinpa kahvikakku raakaksi jää sieltä reunoista....
 
Valmista kuorrutus. Sekoita sokeri ja kaakao keskenään kattilassa. Kaada joukkoon kerma. Kuumenna seosta niin kauan, että sokeri liukenee ja seos on tasaista.
 
Kumoa kakku hiukan jäähtyneenä. Taputtele kuorrutusseos pullasudilla vielä lämpimän kakun päälle ja reunoille, jolloin kakku saa ruskehtavan hunnun. Anna kakun jäähtyä ja kuivua pinnasta.
 

CIMG9834-normal.jpg

Kumpiko sitten on parempaa.... appelsiiniversio vai sitruunaversio?

En mää vaan ossaa sanoa, teijän jokaisen pittää se ite todeta ja päättää....

CIMG9868-normal.jpg

Maistui hyvälle näinkin...